Legendárny Golonka: Zlato Slovákov na MS 2002 bola náhoda! Reaguje aj na Réwaya a Slafkovského

Legendárny československý hokejista Jozef Golonka oslávil začiatkom roka jubilejných 85 rokov. Bývalý reprezentant sa teraz vyjadril, ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Legendárny československý hokejista Jozef Golonka oslávil začiatkom roka jubilejných 85 rokov. Bývalý reprezentant sa teraz vyjadril, že zlato z Göteborgu považuje za dielo náhody.

Zlato Slovákov na MS 2002 vo Švédsku považuje len za dielo náhody. „Hovoria, že hokej na Slovensku začal v Göteborgu, kde sme náhodne vyhrali titul a navyše tam nikto nehral. Hokej sa vraj hrá na Slovensku iba posledných 30 rokov. Nie je to pravda!” prezradil bývalý kapitán reprezentácie.

Golonkovi sa nepáči, že Česko i Slovensko vedie z pozície hlavného trénera človek zo zahraničia. Preferuje cestu domáceho kouča v národnom tíme. „Kanadská mentalita nemôže prísť na chuť tej slovenskej. Nechcem kritizovať úspechy trénerov, tím majú viesť uznávaní odborníci, ktorí majú vysokú školu a rozumejú teórii aj praxi. Taktiež musia rozumieť mentalite daného národa,” skonštatoval.

Pre bývalého reprezentanta a neskôr trénera bol doposiaľ najväčší talent slovenského hokeja Martin Réway. „Bol talent vo všetkom, ale doplatil na to, že s ním nebola mama ako s Jágrom. Slafkovský je tiež talent, ale je okolo neho veľa slávy. Najprv to musí dokázať v NHL, ako to dokázali Pastrňák, Hossa či Hertl.”

Hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Slováci ťahajú na MS negatívnu sériu proti Švajčiarsku Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});