Vážny problém Slovákov na MS: Prečo nás toľko vylučujú?!

Musíme sa umierniť a byť disciplinovanejší! Slovenskí hokejisti po troch vystúpeniach na majstrovstvách sveta kraľujú v jednej zo štatistík. ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Musíme sa umierniť a byť disciplinovanejší! Slovenskí hokejisti po troch vystúpeniach na majstrovstvách sveta kraľujú v jednej zo štatistík. Ale nie v tej príjemnej, sú totiž najtrestanejším výberom na turnaji.

„Vylúčení je veľa v každom zápase, musíme to zredukovať a hrať viac disciplinovane v ďalšom priebehu turnaja. Ale na druhej strane je neskutočné, čo chalani odvádzajú v oslabeniach a ako sa hádžu do striel. V tejto činnosti hráme naozaj výborne, nedávame súperom šancu skórovať. Ale, ako som vravel, musíme sa vyvarovať toľkých vylúčení, pretože to stojí potom veľa síl,“ doplnil Ramsay, ktorý dal včera celému mužstvu voľno, aby po troch dueloch za štyri dni načerpalo nové sily.

„Chlapcov treba pochváliť, za to čo na ľade ukazujú. Zvýšený počet trestných minút je zrejme výsledkom aktívnej a agresívnej hry, ktorú predvádzame. Opäť - za to ide len chvála. Po prehre s Kanadou sa museli chlapci určite dobre vyspať, lebo to bolo náročné na ich psychiku, ale teraz sa už treba zodpovedne pripravovať na Švajčiarov, ktorých osobne považujem za TOP favorita celého turnaja," zhodnotila legenda slovenského hokeja Dárius Rusnák, na ktorého slová nadviazal aj bývalý reprezentant Richard Lintner.

Ten vyzdvihol primárne výkony brankára Samuela Hlavaja. „Musím sa priznať, neviem, či som vôbec za posledných 20 rokov videl taký dominantný brankársky výkon v profesionálnom hokeji,“ zložil Lintner Hlavajovi obrovskú poklonu. „Videli sme to aj počas oslabení, keď sa síce chalani neustále hádzali obetavo do striel, ale Samo v bráne jednoducho čaroval a dôležitými zákrokmi podržal náš tím,“ dodal Lintner.

Na snímke bývalý hokejový reprezentant a olympionik Jozef Golonka.
Legendárny Golonka: Zlato Slovákov na MS 2002 bola náhoda! Reaguje aj na Réwaya a Slafkovského Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});