Hokejistom fandí v dejisku šampionátu aj bývalý gólman SR Ján Mucha: Hrával som na rybníku, ale vyhral futbal

Po dlhých 13 rokoch je opäť na majstrovstvách sveta! V roku 2010 štartoval ako aktívny hráč v drese Slovenska na šampionáte v Juhoafrickej ...
  • Zdroj: mko

Po dlhých 13 rokoch je opäť na majstrovstvách sveta! V roku 2010 štartoval ako aktívny hráč v drese Slovenska na šampionáte v Juhoafrickej republike, teraz pricestoval prvýkrát na hokejový turnaj, ale už v úlohe fanúšika.

Reč je o bývalom vynikajúcom futbalovom gólmanovi Jánovi Muchovi (40), ktorý si s partiou kamarátov urobil výlet do lotyšskej Rigy, kde v týchto dňoch bojujú naši hokejisti v základnej B-skupine.

FOTOGALÉRIA: Ján Mucha

Denníku Nový Čas prezradil aj to, či vie korčuľovať a či niekedy stál v hokejovej bránke.

Na úvodné tri zápasy slovenských hokejistov zavítali do lotyšskej metropoly tisícky fanúšikov spod Tatier a medzi nimi sa objavil aj bývalý futbalový brankár Ján Mucha.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska so Švajčiarskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Róbert Pukalovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas so Švajčiarskom rozobral Róbert Pukalovič Zobraziť článok

„Počas aktívnej hráčskej kariéry a neskôr aj trénerskej som na takéto výjazdy nemal čas. Teraz je to už iné, preto som sa dal nahovoriť od kamarátov a prišiel som prvýkrát v živote na hokejový šampionát podporiť chlapcov aj osobne. Doposiaľ som sledoval turnaje iba v televízii,“ vyjadril sa pre náš denník Mucha, ktorý už dnes odlieta z Rigy späť na Slovensko.

Hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Slováci si proti Kanaďanom zaslúžili viac ako bod, diváci v Rige skandovali meno brankára Zobraziť článok

„Mali sme lístky na prvé tri zápasy. Myslím si, že to boli tie najzaujímavejšie v základnej skupine. Musím povedať, že chalani podali v úvode dobré výkony. Proti Čechom to bol remízový duel, mali trošku aj smolu, ale zase sa im to vrátilo proti Lotyšom. Zvyšok šampionátu si pozriem doma a budem fandiť v dobrom aj v zlom,“ pokračoval bývalý úspešný gólman, ktorý sa osobne pozná iba s jedným hráčom z výberu trénera Craiga Ramsayho.

„Áno, poznám útočníka Paliho Regendu. Aj sme sa osobne stretli, máme aj spoločných kamarátov,“ pokračoval Jano, ktorý prezradil aj to, či v detstve nekoketoval s hokejom. „Celá naša rodina je futbalová, takže voľba bola jasná. Ale ako každý malý chalan som hrával aj hokej na zamrznutých rybníkoch s pozliepanými hokejkami. Boli to krásne časy,“ zaspomínal si bývalý gólman anglického Evertonu, poľskej Legie Varšava či Slovana. Na otázku, či niekedy stál v hokejovej bránke, odvetil: „Nikdy som nemal na sebe brankársky hokejový výstroj. Korčuľovať viem, ale tiež to nie je nič extra (smiech),“ doplnil Mucha, ktorý verí, že slovenský tím postúpi na turnaji do štvrťfinále.

Na snímke vpravo brankár Kanady Samuel Montembeault, vľavo slovenská útočník Martin Chromiak v samostatnom nájazde.
Martin Chromiak cítil šancu aj pri druhom nájazde: Zasekol som sa, škoda! Zobraziť článok

Ján Mucha

Narodený: 5. decembra 1982 v Belej nad Cirochou

Post: brankár

Kluby: Humenné, Inter, Žilina, Legia Varšava, Everton, Samara, Tula, Slovan, Nieciecza, Hamilton

Top úspechy: účasť na MS (2010) i ME (2016), titul so Žilinou i Legiou Varšava, prvý slovenský brankár v anglickej Premier League.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});