Slováci si proti Kanaďanom zaslúžili viac ako bod, diváci v Rige skandovali meno brankára

Slovenskí hokejoví reprezentanti potrápili v treťom zápase na tohtoročných majstrovstvách sveta jedného z najväčších favoritov turnaja ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejoví reprezentanti potrápili v treťom zápase na tohtoročných majstrovstvách sveta jedného z najväčších favoritov turnaja Kanaďanov, prehrali s nimi 1:2 až po samostatných nájazdoch.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Kanada

Vzhľadom na priebeh duelu mohli zverenci kanadského trénera Craiga Ramsaya získať aj viac ako jeden bod. V tabuľke základnej B-skupiny v lotyšskej Rige sú momentálne na postupovej 4. priečke so štyrmi bodmi.

Slováci od 8. minúty prehrávali 0:1, no v 17. minúte vyrovnal stav v presilovke Peter Cehlárik. V nájazdoch zvíťazili Kanaďania 3:2. "Určite sa nám to máli, sme trochu sklamaní. Môžeme byť hrdí na náš výkon - na to, koľko sme zblokovali striel a ubránili oslabení. Mali sme aj vyložené šance, hralo sa hore-dole. Ideme však ďalej, máme pred sebou ešte veľa zápasov. Získali sme bod a od toho sa odrazíme. Dnes boli chlapci nastavení naozaj perfektne. Výborne vkladali hokejky do súperových nahrávok, boli obetaví a agresívni. Samo Hlavaj podal v bránke famózny výkon. Veril som, že to ubránime, no netušil som, koľko bude tých oslabení a bolo ich dosť. Klobúk dolu pred chlapcami. Za bojovnosť sme si zaslúžili bod navyše," zhodnotil duel asistent trénera Peter Frühauf vo videu na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slovenskí hokejisti po dvoch voľných dňoch nastúpia vo štvrtok o 19.20 h SELČ na štvrtý zápas turnaja proti Švajčiarom. Podľa Frühaufa im realizačný tím dopraje oddych po náročnom úvode šampionátu. "V utorok úplne vypustíme hokejové veci. Určite nepôjdeme na tréning. Naplánujeme chlapcom nejaký program, aby trochu vypadli z tohto prostredia okolo zimného štadióna. V stredu sa tréningom naladíme na ďalší program, ktorý už bude divoký až do konca," doplnil.

Slováci ubránili deväť kanadských presiloviek, vrátane dvoch v trojici proti piatim súperom. Brankár Samuel Hlavaj zažiaril so 43 zákrokmi v riadnom hracom čase a predĺžení dokopy, v nájazdoch inkasoval trikrát z ôsmich pokusov. "Zápas som si veľmi užíval, lebo hrať proti Kanade je sen asi každého. Teraz však mrzí zisk len jedného bodu, lebo sme boli blízko k dvom či trom. Keby nám pred turnajom niekto povedal, že budeme hrať s Kanadou o tri body, tak by sme to brali. Pre každého brankára je lepšie, keď čelí strelám na rozchytanie a potom už to ide samo. Škoda nájazdov, ale nič sa nedá robiť. Sme šťastní aj za jeden bod. Celý štadión skandoval moje meno, čo bol nádherný pocit a zážitok," povedal mladý gólman o premiérovom štarte na MS.

Na snímke vpravo brankár Kanady Samuel Montembeault a vľavo útočník Slovenska Peter Cehlárik v zápase Slovensko - Kanada.
Peter Cehlárik duel s Kanadou nedohral: TOTO stálo za jeho odstúpením Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});