Futbalová repre do 20 rokov na MS v Argentíne v plnej sile: Trenčín cúvol a pustil hráčov!

Koniec dobrý, všetko dobré! Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov Albert Rusnák (49) bude mať na MS v Argentíne (20. ...

Koniec dobrý, všetko dobré! Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov Albert Rusnák (49) bude mať na MS v Argentíne (20. mája - 11. júna) najsilnejší možný káder.

Fotogaléria

V 21-člennej nominácii nakoniec nechýbajú hráči AS Trenčín, ktorý pre záchranárske práce v lige váhal s ich uvoľnením. Na šampionáte v krajine úradujúcich seniorských majstrov sveta si zahrá aj útočník Adam Griger (19), s ktorého uvoľnením súhlasil klub Cagliari.

Mladí Slováci si vybojovali účasť na šampionáte vlani na domácich ME do 19 rokov, keď v baráži zdolali Rakúšanov. V Južnej Amerike sa postupne stretnú s Fidži, Ekvádorom a USA. „Nominácia sa nerodila jednoducho, ale som s ňou spokojný. Chcem sa poďakovať všetkým klubom, že pustili hráčov, ktorých sme chceli mať v kádri,“ priznal Rusnák.

Dlhé a ťažké rokovania s Trenčínom viedli k úspešnému koncu. Trio hráčov Bagín - Gajdoš - Hollý bolo v ohrození, no môže si baliť kufre. „Tri dni sme debatovali s pánom Rybníčkom (generálny manažér AS). Nakoniec v ňom zvíťazil pocit, že jeho hráči si štart na majstrovstvách zaslúžia, hoci nik nevie, či sa Trenčín v lige zachráni, alebo nie.“

Tuhý bol boj aj o Grigera, ktorý hráva za 19-ku Cagliari. Klub si určil podmienky, za akých ho uvoľní. „Zvláštne, že Primavera je v ponímaní Talianov dôležitejšia než majstrovstvá. Ak by bol v áčku a bojoval s ním o postup do prvej ligy, pochopili by sme to. Lenže zachraňovať sa v druhej lige a nepustiť hráča na šampionát, sa mi zdá nelogické,“ čudoval sa Rusnák. Ak sa Cagliari zachráni v sobotu, Griger poletí s výpravou. Ak nie, príde v druhej polovici týždňa.

Mladých Slovákov čaká v nedeľu zhruba 30-hodinový let turistickou triedou. Bývať budú v 100-tisícovom meste San Juan. „Je tam veľká kriminalita. Uvidíme, či sa podaria spoločné prechádzky mužstva. Nebude to sranda,“ utrúsil tréner. Do osemfinále idú prvé dva tímy a štyri najlepšie z tretích miest.

„Náš cieľ postúpiť sa nemení. Nejsť tam s tým, že sa chceme dostať čo najďalej, by bola hlúposť. Chalani chcú na turnaji odohrať čo najviac zápasov. Treba mať sny a držať sa cieľov. Málokto nám veril, že postúpime,“ dodal Rusnák. Ambasádorom tímu je bývalý reprezentačný útočník Martin Jakubko: „Počas kempu v Šamoríne sa vytvorila dobrá partia. Kolektív je dosť silný, tréneri si hráčov rozobrali. Verím, že si vybrali takých, ktorí budú na turnaji platní.“

NOMINÁCIA SR NA MS 20:

Brankári: Samuel Belaník (Žilina), Adam Hrdina (Slovan), Adam Danko (Pohronie)
Obrancovia: Šimon Mičuda, Samuel Bagín (obaja Trenčín), Marek Ujlaky (Trnava), Dávid Ovšonka, Nicolas Šikula (Podbrezová), Sebastian Kóša (Trnava), Samuel Kopásek (Žilina)
Stredopoliari: Mario Sauer, Dominik Šnajder (obaja Žilina), Ján Murgaš (Traiskirchen), Máté Szolgai (Šamorín)
Útočníci: Nino Marcelli (Slovan), Dominik Hollý, Artur Gajdoš (Trenčín), Adam Gaži (L. Mikuláš), Adam Griger (Cagliari), Leo Sauer (Feyenoord), Timotej Jambor (Žilina).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});