Eliška Mintálová verí, že si vybrala smolu na celú sezónu: Hororový víkend!

Taký víkend už zažiť nechce! Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová (24) verí, že si vybrala svoju dávku smoly na celú predolympijskú ...
  • Zdroj: TASR

Taký víkend už zažiť nechce! Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová (24) verí, že si vybrala svoju dávku smoly na celú predolympijskú sezónu.

Všetko sa začalo v sobotu cestou na prvé z dvoch nominačných pretekov v Areáli Divoká voda v Bratislave-Čunove, keď jej zhorelo auto a takmer nestihla štart, a vyvrcholilo v nedeľu, keď jej dodatočne prisúdili dotyk s bránkou a namiesto prvenstva bolo z toho štvrté miesto.

FOTOGALÉRIA: Mintálová verí, že si vybrala smolu na celú sezónu

„Zo sobotných pretekov si z toho veľa nepamätám... Bola som asi desať minút na vode a musela som ísť na štart. Stále som však mala pred sebou plamene, ktoré mi celkom zničili moje auto...“ povzdychla si rodáčka zo Žiliny, ktorá potom priblížila desivý zážitok z cesty do Čunova: „Najskôr mi prístroje ukazovali, že niečo nie je o. k. Potom sa objavil dym a zakrátko malé plamene. Stihla som vyskočiť, vziať mobil a z kufra výstroj na preteky. Pristavil sa pri mne jeden pán, ktorý volal hasičov, a potom sme sa len prizerali, ako moje autíčko celkom zhorelo...“

Napriek tomu si Eliška v sobotu pripísala plnú bodovú nádielku. „... v nedeľu som išla ešte lepšie. Predviedla som podľa mňa výbornú jazdu a chvíľu som sa tešila z druhej výhry... Lenže potom prišiel protest a sporná päťdesiatbodová penalizácia! Stále tvrdím, že som žiadnu chybu neurobila. Už sme si to s trénerom viackrát pozreli,“ pokračovala s riadnou dávkou sklamania v hlase Eliška, usilujúca sa o svoju druhú olympiádu. Vo vodnom slalome sú penalizácie preklínané asi tak ako VAR vo futbale! „Neberiem si to k srdcu a ideme ďalej,“ dodala ešte kajakárka, ktorú teraz popri tréningu čakajú vybavovačky so zhoreným autom.

V našom najúspešnejšom olympijskom športe sa začali cez víkend boje o reprezentačné miestenky na predolympijskú sezónu. Po Čunove adeptov na ne preverí ešte tento víkend Liptovský Mikuláš, po ktorom budú známi traja v každej kategórii, ktorí budú bojovať v SP, ale najmä v októbri na MS v Paríži, kde sa bude rozhodovať o tom, kto sa dostane na OH 2024.

Na snímke hráči Slovenska stoja počas hymny.
Slováci získali bronz, Maďari prehrali finálový súboj Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});