Tragický koniec pátracej akcie: Bývalý reprezentant (†70) zomrel pri tom, čo miloval

Obrovské nešťastie. Intenzívne desaťdňové pátranie prinieslo ten najhorší možný výsledok. V Dunaji totiž malo byť nájdené telo bývalého ...
  • Zdroj: iStock

Obrovské nešťastie. Intenzívne desaťdňové pátranie prinieslo ten najhorší možný výsledok. V Dunaji totiž malo byť nájdené telo bývalého kanoistu Milana Lachkoviča (†70).

Skúsený vodák sa stratil ešte koncom apríla. Naposledy bol videný s kajakom, ako ide k svojej milovanej vode, ktorá sa mu zrejme stala aj osudnou.

(ilustračné foto)
Českom otriasa smutná tragédia: Svetový šampionát si vyžiadal obeť Zobraziť článok

O smutnej správe informoval na sociálnej sieti Milanov brat Rudolf. Niekdajšieho reprezentanta mali nájsť v nedeľu dopoludní. „Nebol to pre mňa len brat, ale aj najlepší kamarát. Talentovaný človek a úspešný právnik. Ako žiak vyhral celoslovenské kolo v recitovaní v jeho kategórii. Na vode bol univerzálny. Bol dlhoročným reprezentantom v rýchlostnej kanoistike, ale bol aj akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode. V Tatrane Karlová Ves bol podpredsedom vodáckeho klubu, a zo svojho syna Milana vychoval tiež reprezentanta v kanoistike a zo svojej dcéry Zuzky právničku,“ napísal. Podľa Rudolfa skúsený kajakár Dunaj miloval.

O pár minút na to tragickú správu uverejnila aj bratislavská mestská časť Karlova Ves na svojej oficálnej stránke na Facebooku. „V nedeľu 7. mája 2023 o 11.35 bolo nájdené telo dlhoročného reprezentanta v rýchlostnej kanoistike Milana Lachkoviča (️†70). Nezvestný bol od 27. apríla, keď bol videný naposledy v Karloveskej zátoke, ako išiel na vodu, ktorej, žiaľ, svoj život aj navždy odovzdal. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ stálo v smútočnom vyhlásení. Mestská časť zároveň pripomenula, že Milan bol akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode a vo vodáckom klube Tatran Karlova Ves zastával funkciu podpredsedu.

Tori Bowie († 32) odišla príliš skoro.
Záhadná smrť olympijskej víťazky († 32): Bola v druhom stave! Zobraziť článok

„Dnes v čase okolo 11:35 bol na linke 158 prijatý oznam o nájdení mužského tela bez známok života pri okraji rieky Dunaj v mestskej časti Podunajské Biskupice. Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II oznam preverili a hodnovernosť potvrdili. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla v nedeľu na sociálnej sieti bratislavská krajská polícia.

To, že sa jedná o telo Milana Lachkoviča však príslušné orgány ani Pohotovostný pátrací tím zatiaľ oficiálne nepotvrdili. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});