Genialita Mbappého alebo školácka chyba brankára? Ani kuriózny gól ale PSG na výhru nestačil

Toto nikto nečakal. Síce parížsky futbalový veľkoklub v nedeľnajšom zápase francúzskej najvyššej súťaže doma prekvapujúco podľahol Lorientu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Toto nikto nečakal. Síce parížsky futbalový veľkoklub v nedeľnajšom zápase francúzskej najvyššej súťaže doma prekvapujúco podľahol Lorientu 1:3, napriek tomu však dokázal hviezdny Kylian Mbappé (24) zdvihnúť divákov zo sedadiel, a to vskutku bizarným spôsobom.

FOTOGALÉRIA: Genialita Mbappého alebo školácka chyba brankára?

Lorient otvoril skóre na ihrisku PSG už v 15. minúte zásluhou Le Féeho a o pár momentov neskôr šance na jeho výhru stúpli ešte vyššie. Obranca Hakimi totiž v 20. minúte obdržal druhú žltú kartu v zápase, a tak musel predčasne odísť pod sprchy.

Parížania sa ale dokázali presadiť aj v početnej nevýhode. Postaral sa o to kurióznym spôsobom kanonier Kylian Mbappé, ktorý v 29. minúte nachytal brankára Lorientu na hruškách a vyrovnal na 1:1.

Brazílčan Neymar patrí dlhodobo k najlepším futbalistom sveta.
Koniec hviezdneho parížskeho trojlístka? Brazílskeho útočníka chce získať anglický gigant Zobraziť článok

Yvon Mvogo sa chystal sa na rozohrávku, no dopustil sa nepochopiteľnej chyby. Loptu si predhodil pred seba a vôbec nezaregistroval blízko stojaceho Mbappého. Ten si po pár sekundách uvedomil, že v jednoduchom zakončení do prázdnej brány mu v podstate nič nebráni. Francúzsky reprezentant sa tak bez váhania chopil poskytnutej príležitosti.

Futbalisti Lorientu, na čele s gólmanom, sa ešte následne šťažovali hlavnému rozhodcovi, no žiadne pravidlo v tomto prípade nebolo porušené. Napokon ich to predsa len až tak nemuselo mrzieť, pretože ďalšími dvomi presnými zásahmi rozhodli o svojej cennej výhre proti veľkému favoritovi. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});