Poľský klub Lechia Gdansk stopol nášho brankára Dušana Kuciaka: Suspendácia za kritiku

Neudržal jazyk za zubami! Vedenie poľského klubu Lechia Gdansk suspendovalo slovenského brankára Dušana Kuciaka (37) na najbližší ligový ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Neudržal jazyk za zubami! Vedenie poľského klubu Lechia Gdansk suspendovalo slovenského brankára Dušana Kuciaka (37) na najbližší ligový zápas proti lídrovi Rakow Čenstochová.

Dôvodom trestu majú byť jeho opakovane nevhodne volené slová pred novinármi. Podľa všetkého vyplynuli z frustrácie a nelichotivého postavenia v tabuľke Ekstraklasy. „Rozhodnutie predstavenstva klubu je dôsledkom nedávnych udalostí. Už druhýkrát sa brankár tímu napriek predchádzajúcemu dohovoru správal nevhodne počas rozhovoru s novinármi v mixzóne,“ stojí vo vyhlásení klubu, ktorý rovnako zastavil činnosť na jedno stretnutie aj chorvátskemu obrancovi Mariovi Maločovi. Vlani štvrtá Lechia okupuje päť kôl pred koncom súťaže predposledné 17. miesto. Na záchranu jej chýba šesť bodov.

V klube to vrie. Koncom marca prišlo k výmene prezidenta, predtým prišiel aj nový tréner. Kuciak sa neudržal už po prehre s Bialystokom (0:1) a za­útočil. Nahnevali ho hejteri, ktorí na sociálnych sieťach urážali hráčov Lechie. „Musíte to všetci napísať. Slušne, nech sa pos..ú,“ odkázal im cez novinárov. Klub z prístavného mesta je v svrabe. Tento rok vyhral z 12 ligových duelov iba dva. Na víťazstvo čaká od 10. marca.

Domáci neúspech s Pogoňom Štetín (0:1) riešil Kuciak kritikou do vlastných radov. Zacielil ju na útočníkov. „Stále som presvedčený, že sa môžeme zachrániť. Na to potrebujeme góly. Toto je štvrtý zápas za sebou s nulou vpredu. Kde sme? Opäť sa povie, že máme najhoršiu obranu? Mám toho dosť. Už dlho máme dramatickú ofenzívu. Nech to zoberú na seba a nehovoria o zlej obrane. Kto to má zobrať na seba? Brankár, obranca či defenzívny stredopoliar?“ spýtal sa 14-násobný slovenský reprezentant.

Lechiu trápi efektivita. Nastrieľala iba 26 gólov, čo je menej, ako odohrala zápasov. Ani v obrane to nie je žiadna sláva. Inkasovala až 46-krát, najviac spolu s poslednou Legnicou. „Toto je manažérska samovražda. Zúfalý a neuvážený čin. Ak mám ukázať na hráča, ktorý vyčnieva a proti ktorému existuje najmenej námietok, tak je to Dušan Kuciak. Každý vie o úprimnosti jeho názorov. Mužstvu to nikdy neprekážalo. Dištancovať ho je hlúposť,“ reagoval v rozhovore pre meczyki.pl bývalý obranca gdanského klubu Jakub Wawrzyniak.

Dušan Kuciak v sezóne

  • odchytal 31 z 35 zápasov
  • inkasoval 45 gólov
  • 9x udržal čisté konto
  • dostal 3 žlté karty
  • 4-krát bol kapitánom
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});