Petre Vlhovej sa skončili chvíle oddychu: Čo čaká svetové hviezdu od mája?

Ten oddych potrebovala Petra Vlhová (27) ako soľ. Dovolenku si užil náš lyžiarsky klenot plnými dúškami a ako prezradil jej manažér Richard ...
  • Zdroj: instagram/petravlhova13

Ten oddych potrebovala Petra Vlhová (27) ako soľ. Dovolenku si užil náš lyžiarsky klenot plnými dúškami a ako prezradil jej manažér Richard Galovič: „Pomaly sa to láme z oddychovej do tréningovej fázy. Dokonca už tak, že chodila do fitnescentra a behala po pláži.“

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Dlhý oddych si mala podľa neho dožičiť už po olympijskej sezóne. Z rôznych dôvodov sa to vtedy nestalo, a to mohlo byť podľa R. Galoviča, jedným z dôvodov sezóny, s ktorou nebola spokojná ani ona.

Na snímke vľavo slovenská lyžiarka Petra Vlhová a vpravo jej brat Boris Vlha po 2. kole slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v talianskom Sestriere.
Vlhovej tím možno príde o kľúčovú postavu: Skončí pri Petre najdôležitejší muž? Zobraziť článok

Návrat do reality

„Vidím, že je naozaj oddýchnutá, z čoho sa veľmi tešíme,“ pokračoval na tlačovej besede Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) R. Galovič, no uvedomuje si, že je tu návrat do tréningovej reality. „Od prvého mája máme nastavený tréningový režim. Začíname doma v Liptovskom Mikuláši, kam z Talianska pricestuje kondičný tréner Marco Porta. Máme vymyslené nové tréningové metódy a postupy, ktoré chceme adaptovať do prípravy. Budeme bojovať o to, aby si Petra najvyššiu svetovú úroveň udržala aj v nasledujúcich rokoch,“ vysvetlil.

Takmer všetci úspešní pretekári SZL. Chýba najlepšia Petra Vlhová a snoubordista Samuel Jaroš.
Zväz slovenského lyžovania hodnotil sezónu: Aby lyžovanie nebola len Vlhová Zobraziť článok

Tím makal

Liptáčka v uplynulých piatich sezónach zakaždým skončila v celkovom hodnotení Svetového pohára v najlepšej trojke a z toho rozhodne nechce poľaviť ani počas budúcej zimy. „Po návrate domov ju čakajú zvyčajné vstupné lekárske testy do sezóny a od prvého mája ideme na to!“ pokračoval R. Galovič, ktorý doplnil, že kým si Petra užívala chvíle oddychu, jej tím nezaháľal. „Chceli by sme skvalitniť základnú komunikáciu. Keďže sme mali v minulej zime v tíme už veľký počet ľudí, strácali sa niektoré dôležité pokyny a informácie,“ zamyslel sa manažér Ski Teamu Vlha.

Vrchol Jasná

Petru a celý tím správa o tom, že Jasná opäť privíta 20. a 21. januára 2024 preteky Svetového pohára, opäť v obrovskom slalome a slalome, potešila. „No má to dve roviny. Jedna je, že sa tešíme, že sa ukážeme pred našimi fanúšikmi. No druhou rovinou je tlak - nešportový, mediálny - na Petru, ktorý z toho vyplýva. Ak do Jasnej príde päťdesiattisíc ľudí, vytvoria elektrizujúcu kulisu. Športovec si takúto atmosféru zapamätá do konca života. Byť pri tom, zažiť to je pre neho najviac,“ dodal Richard Galovič s tým, že už majú dosť skúseností, aby tlaky na Petru dokázali eliminovať do takej miery, aby si to užila ona i fanúšikovia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});