Vlhovej tím možno príde o kľúčovú postavu: Skončí pri Petre najdôležitejší muž?

Užíva si zaslúžený oddych. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) sa aktuálne nachádza niekde v oblasti Tichého oceánu a po náročnej sezóne ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Užíva si zaslúžený oddych. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) sa aktuálne nachádza niekde v oblasti Tichého oceánu a po náročnej sezóne oddychuje a naberá sily do novej sezóny. Na ňu by mala začať prípravu už v máji.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Vlhová v ročníku 2022/2023 dosiahla dve slalomové prvenstvá, prvé v januári v rakúskom Flachau a druhé v Soldeu. 

"Najkrajšie v sezóne bolo víťazstvo vo Flachau. Moje výsledky dovtedy neboli také, aké som chcela. Prišlo tam víťazstvo a bolo to emotívne. Vyhrať vo Flachau je niečo úžasné, dosiahla som ho pred skvelými slovenskými fanúšikmi," povedala Petra Vlhová po finále Svetového pohára.

Takmer všetci úspešní pretekári SZL. Chýba najlepšia Petra Vlhová a snoubordista Samuel Jaroš.
Zväz slovenského lyžovania hodnotil sezónu: Aby lyžovanie nebola len Vlhová Zobraziť článok

Uplynulú sezónu však nehodnotí negatívne. "Hodnotím ju dobre. Nie najlepšie, ale dobre. Boli dni, ktoré neboli úplne ideálne, alebo boli aj dni, ktoré boli super. Táto sezóna bola také hore-dole. A výborné je, že so slalomovou časťou sezóny som sa rozlúčila viťúzstvom," dodala.

V tíme Vlhovej by v novej sezóne nemali nastať zmeny. Otázny je ale jeden z najdôležitejších mužov pri Petre, brat Boris.

Po konci sezóny si Michal odskočil s Peťou do Thajska.
Kyselica po dovolenke s Vlhovou: Ako na výlety zarábam ja? Zobraziť článok

„Máme zazmluvnených všetkých najdôležitejších ľudí na ďalšiu sezónu. Rozhodnutie, ktoré sme urobili pred minulou sezónou, že chceme tím zastabilizovať, sa ukázalo ako správne. Kľúčoví členovia budú pokračovať tak, ako je to nastavené. Ešte nás čaká rozhovor s Petriným bratom Borisom. Pre tím je jedinečný hneď dvakrát. Vykonáva fantastickú prácu ako logistický manažér pre celý tím, plus v rámci rodinného nastavenia výrazne podporuje Petru. Budeme sa s ním rozprávať, má mladú rodinu, malinkú dcérku, je veľa od nej preč. Verím, že nájdeme riešenia, ktoré budú v jeho prospech i v prospech jeho súkromného života. Boris a Petra majú najkľúčovejší vzťah v tíme, chceme ho zachovať,“ povedal v rozhovore pre Pravdu manažér Petry Vlhovej Richard Galovič.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Je to oficiálne potvrdené: Skvelá správa pre fanúšikov Vlhovej! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});