Rodina Schumachera reaguje na vymyslený rozhovor: Rázne rozhodnutie!

Rodina bývalého nemeckého pretekára motoristického seriálu F1 Michaela Schumachera plánuje podniknúť právne kroky proti nemeckému bulvárnemu ...
  • Zdroj: Northfoto

Rodina bývalého nemeckého pretekára motoristického seriálu F1 Michaela Schumachera plánuje podniknúť právne kroky proti nemeckému bulvárnemu časopisu Die Aktuelle, ktorý zverejnil falošný rozhovor so Schumacherom vytvorený umelou inteligenciou.

FOTOGALÉRIA: Michael Schumacher

Hovorkyňa rodiny Sabine Kehmová vo štvrtok emailom potvrdila agentúre AP, že rodina plánuje právne kroky v súvislosti s falošným rozhovorom s umelou inteligenciou, ktorý publikoval nemecký časopis. Periodikum dal minulý víkend na titulnú stranu fotografiu päťdesiatštyriročného Schumachera spolu so slovami: "Michael Schumacher, prvý rozhovor".

Časopis tiež napísal, že to "znie klamlivo reálne", pričom údajné citáty pripisované Schumacherovi vygenerovala umelá inteligencia. Die Aktuelle je jedným z mnohých bulvárnych časopisov o nemeckých celebritách.

Bývalý sedemnásobný šampión F1 utrpel vážne zranenia ešte v decembri 2013, keď spadol počas lyžovania vo francúzskych Alpách a hlavou narazil do skaly. Odvtedy si rodina chráni svoje súkromie a Schumacher je v naďalej v opatere lekárov v rodinnom dome vo Švajčiarsku.

Michael zostal po nehode na lyžiach (29. decembra 2013) v lekársky navodenej kóme - v nemocnici strávil tri mesiace, kým ho prepustili domov.
Prvý rozhovor od nehody na lyžiach? Fanúšikovia Michaela Schumachera zúria! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});