Mokošová je prvou náhradníčkou pre finále viacboja žien, prípadnú šancu však nevyužije

Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová na majstrovstvách Európy v tureckej Antalyii obsadila 28. priečku v ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová na majstrovstvách Európy v tureckej Antalyii obsadila 28. priečku v kvalifikácii viacboja a nepostúpila do 24-členného finále.

V redukovanom poradí jej patrí 25. miesto a je prvou náhradníčkou, rozhodla sa však nevyužiť svoje miesto a do finále by nenastúpila zo zdravotných dôvodov. Ďalšie dve Slovenky Adela Balcová a Sára Surmanová obsadili 79., resp. 80. pozíciu. Informáciu priniesla Slovenská gymnastická federácia (SGF) prostredníctvom tlačovej správy.

Účastníčka OH v Riu de Janeiro aj Tokiu v kvalifikácii nazbierala 49,165 bodu. "S jej výkonom som spokojný. Umiestnila sa tesne pred bránami finálovej 24-ky. Budeme sa teraz snažiť, aby si udržala formu, vyhla sa zraneniam a v plnej sile nastúpila v októbri na majstrovstvách sveta v Antverpách, na ktorých bude bojovať o miestenku na svoje tretie olympijské hry. Adela Balcová sa nevyhla viacerým chybám, ale je to mladá pretekárka a musí zbierať skúsenosti na veľkých podujatiach, aby sa vedela vyrovnať so súťažným stresom. Sára Surmanová zacvičila tiež s viacerými chybami, čo je škoda, lebo je to šikovná gymnastka, ktorá má predpoklady, aby podávala lepšie výkony,“ zhodnotil tréner Martin Zvalo.

Svetový šampionát v športovej gymnastike sa bude konať od 30. septembra do 8. októbra v belgických Antverpách. SGF upozorňuje, že aktuálne ešte neexistuje oficiálny zoznam gymnastov a gymnastiek, ktorí získali právo štartu na MS, no podľa federácie na základe redukovaného poradia medzi nimi isto bude Mokošová.

V Antalyi malo Slovensko zastúpenie aj medzi mužmi. Najviac sa darilo Matejovi Nemčovičovi, ktorého v kvalifikácii viacboja klasifikovali na 63. stupienku výkonom 74,465 bodu. Oliver Kasala obsadil 65., Volodymyr Otreško 67. a Peter Vidricko 77. post. "Bodové hodnotenie mali chlapci na úrovni osobných výkonov. Urobili dobrú prácu, u mužov je obrovská konkurencia. Okrem chýb Kasalu a Vidricka na koni, všetky ostatné zostavy zacvičili bez zaváhania," zhodnotil Zvalo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});