Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!

Počet slovenských miesteniek na olympiádu do Paríža sa zvýšil na 16. Našu výpravu rozšíril snúbenecký pár chodcov Dominik Černý (26), ...
  • Zdroj: SAZ

Počet slovenských miesteniek na olympiádu do Paríža sa zvýšil na 16. Našu výpravu rozšíril snúbenecký pár chodcov Dominik Černý (26), Hana Burzalová (23). Tí sa kvalifikovali v novej disciplíne, ktorou je miešaná štafeta na maratónskej trati (42 195 m). Nezastavili ich ani ženské problémy našej atlétky, ktoré prišli práve v deň pretekov.

Zaľúbená dvojica, ktorá sa zasnúbila takmer po štvorročnom vzťahu v auguste na MS v Budapešti, keď Dominik po svojich pretekoch počkal v cieli na Hanu, pred ktorú pokľakol a ona mu povedalo áno, si žije naďalej svoj veľký športový sen. Krátko po zásnubách povedali, že radi by sa spolu dostali na parížsku olympiádu, čo sa im podarilo.

Rafaela Nadala trápia v poslednom čase zranenia, preto sa fanúšikovia pýtajú, dokedy ešte bude hrať.
Predstaví sa Nadal na Roland Garros? TAKTO reaguje samotný tenista Zobraziť článok

Nechcená pomoc

Na MS chodeckých tímov v tureckej Antalyi skončili na 21. mieste, v olympijskej kvalifikácii na 19., čo stačilo na zisk miestenky, ktorú získalo 22 dvojíc. Treba však povedať, že Černý s Burzalovou mali aj dávku šťastia. Naša druhá dvojica Miroslav Úradník, Mária Katerinka Czaková bola totiž pred nimi, lenže na 40. km dostala Czaková tretie napomenutie a musela tri minúty zostať stáť. „Rozhodcovia dostali pokyn rozhodovať prísne,“ povedal tréner Roman Benčík.

Umelá inteligencia radí Weissovi, čo môže robiť po kariére: Bude vodič autobusu? Zobraziť článok

Padla od únavy

Černý prezradil, že s partnerkou stavili na bezchybnú techniku. „Podali sme dobrý výkon, ale nebol to deň D, v ktorom by sme podali životný výkon. Popasovali sme sa však s tým dobre. Hanka však mala počas pretekov ženské problémy. Aj preto som na ňu hrdý, ako to zvládla,“ pripojil.

Burzalová uviedla, že každá športovkyňa sa stretáva s výkyvmi počas svojho menštruačného cyklu. „Mne to akurát vyšlo tak, že v deň pretekov sa všetko stretlo. Aj preto som sa necítila dobre. Pociťovala som, že to bolo na hrane, ako keby som mala zaradenú ručnú brzdu,“ doplnila.

Chodecké miestenky

Černý aj Burzalová sú na tom vo svetovom rebríčku tak dobre, že majú takmer istú už účasť na OH aj v individuálnych disciplínach na 20 km. Podobne je na tom aj Czaková. Úradník ešte bude potrebovať jeden kvalitný čas, ktorý by ho mal posunúť vyššie v poradí a tým aj do Paríža. Spolu s Czakovou sú však náhradníci pre miešanú štafetu.

Chodecké miestenky

Černý aj Burzalová sú na tom vo svetovom rebríčku tak dobre, že majú takmer istú už účasť na OH aj v individuálnych disciplínach na 20 km. Podobne je na tom aj Czaková. Úradník ešte bude potrebovať jeden kvalitný čas, ktorý by ho mal posunúť vyššie v poradí a tým aj do Paríža. Spolu s Czakovou sú však náhradníci pre miešanú štafetu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});