Nezvestného futbalistu Radoslava Kunza († 48) našli obeseného: Smrť pre dlhy?!

Žiaľ, dopadlo to tragicky! Bývalý kapitán Interu Bratislava Radoslav Kunzo († 48) už nie je medzi živými.
  • Zdroj: anc

Žiaľ, dopadlo to tragicky! Bývalý kapitán Interu Bratislava Radoslav Kunzo († 48) už nie je medzi živými.

V nedeľu v noci mal v Chorvátskom Grobe autonehodu, z ktorej odišiel, a odvtedy bol nezvestný. Po troch dňoch pátrania ho našli v utorok večer v lesíku v Čiernej Vode mŕtveho. Novému Času to potvrdili spoluhráči, polícia a Záchranný systém Slovensko.

FOTOGALÉRIA: Nezvestného futbalistu Radoslava Kunza († 48) našli obeseného

Telo našli len pár kilometrov od miesta, kde mal so svojím autom nabúrať v noci zo soboty na nedeľu do reklamnej tabule pri ceste. Náhodná okoloidúca ho podľa TV JOJ mala okolo 2.30 hod. ošetriť, keďže krvácal z ucha.

Neskôr ho ešte zachytilo niekoľko bezpečnostných kamier. To boli posledné zábery, na ktorých bol živý...

V  utorok večer ho našiel náhodný okoloidúci v lesíku pri venčení psa a  privolal pátracie tímy aj záchranku. Správa všetkých, ktorí sa podieľali na jeho hľadaní, zdrvila.

„Našli sme svojho spoluhráča. Je to pre nás strašne bolestivé,“ povedal v utorok večer pre Nový Čas jeden z hráčových známych zo Slovenského Grobu, ktorý sa tiež zapojil do hľadania. „Keďže pominuli dôvody, pátranie bolo ukončené,“ oznámila polícia, ktorá musí po overení totožnosti potvrdiť, alebo vyvrátiť cudzie zavinenie.

Zdrvení rodičia

Redaktor Nového Času kondoloval v Domaňovciach rodičom zosnulého. Otec František, olympijský víťaz 1980 z Moskvy v tíme ČSSR, je stále delegátom zápasov pre amatérske súťaže a aj vlastníkom licencie na pozorovanie rozhodcov.

S manželkou Alžbetou sú zdrvení zo smrti syna. „Rodičia nie sú schopní o tom hovoriť. Ja sa k tomu tiež nebudem vyjadrovať,“ povedal nám Radov starší brat František, športový manažér fortunaligovej Podbrezovej.

Polícia futbalistu hľadala aj v mieste jeho bydliska, ktoré je 300 m od miesta nehody.
Pátrací tím našiel telo: Ide o strateného futbalistu Radoslava Kunza? Zobraziť článok

Radoslav Kunzo je ďalším z radu futbalistov, ktorí si siahli na život. Vo väčšine prípadov bývajú spúšťačom samovražedných sklonov dlhšie trvajúce rodinné alebo finančné problémy.

Nesplácané dlhy už zničili psychiku nejedného futbalistu. Bývalý obranca žlto-čiernych zažil najplodnejšie obdobie kariéry v Interi Bratislava, kde strávil päť a pol roka. Po odchode obliekal dresy už len ekonomicky slabších klubov. Naposledy si privyrábal v piatoligovom Slovenskom Grobe, kde bol hrajúcim trénerom.

Prečo nastal skrat?

Podľa finančného registra finreg.sk nebola Kunzova platobná disciplína práve najružovejšia. Jeho meno figuruje od novembra 2021 na zozname dlžníkov Sociálnej poisťovne, v ktorej mal k začiatku tohto mesiaca nedoplatok 2  219 eur.

Za posledný rok stúpol jeho dlh vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni päťnásobne - na 1 120 eur. Na krku mal aj niekoľko exekúcií. Nehnuteľnosti poprevádzal na blízkych, resp. exmanželku.

V priebehu rokov 2020 - 2022 je evidovaných na jeho meno 5 oznámení o začatí exekúcie. „Rado bol skvelý parťák, spoluhráč aj tréner. Spoľahlivý a poctivý. Žiadny šmelinár alebo podvodník. V posledných dňoch bol však trochu utiahnutý. Žiaľ, nikomu sa nezdôveril so svojimi starosťami. Možno si myslel, že to zvládne aj sám,“ povedal nám jeden z kamarátov zo Slovenského Grobu.

V obci pôsobil ako hrajúci tréner, mužstvu sa v posledných zápasoch v 5. lige nedarilo a prehrávalo. Radoslav sa po skončení kariéry snažil uživiť ako živnostník v stavebníctve a aktuálne aj v upratovacích službách, privyrábal si aj pri rozvoze kancelárskych potrieb.

(ilustr. foto)
Tragická správa: Veľmi náhle zomrel majster sveta († 47) Zobraziť článok

Ročný synček

Z prvého manželstva mal Kunzo dve deti. Po rozchode si našiel novú, o niekoľko rokov mladšiu partnerku, ktorá tiež žije v Čiernej Vode. Z ich vzájomnej lásky sa len minulý rok narodil krásny synček, na ktorého boli obaja hrdí a zahŕňali ho láskou. Žiaľ, chlapček bude vyrastať bez biologického otca, ktorý sa rozhodol nečakane a bez rozlúčky odísť z tohto sveta.

Lokomotíva Košice (1994 - 1997) Bolo nám cťou, Rado

Veľké meno nášho klubu, olympijského víťaza Františka Kunza staršieho, pozná asi každý. My sme zažili priamo na zápasoch v modro-bielom drese aj jeho synov Františka a jeho mladšieho brata, nášho odchovanca Radoslava, ktorý nás vo veku 48 rokov tragicky opustil. Rado, bolo nám cťou byť tvojimi fanúšikmi, keď sme ťa z bariér v Čermeli povzbudzovali: Loky, do toho! Česť tvojej pamiatke a úprimnú sústrasť celej rodine.

Inter Bratislava (2001 - 2007) Bruno, budeš nám chýbať 

Sme veľmi smutní z aktuálnej správy, ktorá nás v klube hlboko zasiahla. Náš bývalý hráč, kapitán a vodca tímu Radoslav Kunzo odišiel v mladom veku. Strávil v našich farbách viac ako 5 sezón. Bol výraznou osobnosťou tímu, v zápasoch viedol mužstvo ako kapitán, na ktorého sa mohli spoluhráči vždy spoľahnúť. Bol to výborný futbalista a spoľahlivý, korektný človek. V mene celého klubu vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine, priateľom a pozostalým. „Bruno“, dávaj zhora na nás pozor.

Ak sa objav katalánskeho Sportu potvrdí, bude to škandál ako hrom.
Tak toto je megaškandál! Mladá milenka podviedla Piquého s Guardiolom?! Zobraziť článok

Hýll: Rado bol moja pravá ruka

Poriadne zdrvený zostal zo smrti Radoslava Kunza († 48) jeho bývalý spoluhráč z bratislavského Interu, brankár Miroslav Hýll (49).

„Keď som sa v utorok dozvedel, že Rado zomrel, bol to pre mňa šok. Bol to môj bývalý spoluhráč z Interu, kde sme spolu pôsobili tri sezóny v rokoch 2001 až 2004. Ja som bol kapitánom mužstva a on bol môj zástupca. Po mojom odchode do zahraničia následne Rado prevzal kapitánsku pásku. Bol to usmiaty a dobrý chalan. Je mi to ľúto,“ zaspomínal si pre Nový Čas gólman Hýll na bývalého parťáka, ku ktorému nemal ďaleko ani na ihirsku, keďže Kunzo bol stopérom.

„Naposledy sme sa videli vlani v Grobe, kde som bol hrať za starých pánov Interu a on tam trénoval. Mali sme mať aj stretávku, ale kvôli covidu sa neuskutočnila. Je to naozaj smutné, celej rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ dodal bývalý reprezentačný brankár.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});