Tatara viac ako body teší prerod po minulej sezóne: Neprekvapilo ma to

Tomáš Tatar (32) má v závere prebiehajúcej sezóny NHL viacero dôvodov na radosť. So spoluhráčmi z New Jersey Devils predvádzajú atraktívny ...
  • Zdroj: SITA/AP

Tomáš Tatar (32) má v závere prebiehajúcej sezóny NHL viacero dôvodov na radosť. So spoluhráčmi z New Jersey Devils predvádzajú atraktívny a hlavne efektívny hokej a pred posledným duelom základnej časti majú na dosah dva klubové rekordy.

Darí sa aj slovenskému útočníkovi, ktorý v noci na stredu pomohol troma bodmi (2+1) k triumfu nad Buffalom 6:2 a po troch rokoch prekonal dvadsaťgólovú hranicu. Po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu večera.

"Diabli" zaznamenali od uplynulého ročníka veľký prerod. Vlani nazbierali len 27 výhier a 63 bodov a dlho pred koncom sezóny bolo jasné, že nemajú šancu na účasť v play off. V tej prebiehajúcej majú istotu postupu už dlhšie vo vrecku a v záverečnom zápase základnej časti môžu prekonať rekordy organizácie New Jersey/Colorado Rockies/Kansas City Scouts v počte víťazstiev v základnej časti (51) i počte bodov (111).

"Priznám sa, že ani nie som taký prekvapený," odpovedal Tatar, keď sa ho zámorskí novinári spýtali na rozdiel oproti vlaňajšiemu ročníku: "Pretože, úprimne, videl som, aký talent tu máme a neskončili sme podľa toho, kde by sme mali byť. Vedel som, že musíme byť lepší ako v minulej sezóne. Prišli nejakí noví hráči, ktorí nám pomohli a sme lepší."

Tridsaťdvaročný krídelník zažíva aj úspešnú individuálnu sezónu. Kým vlani po príchode do New Jersey nazbieral v 76 dueloch 30 bodov (15+15), teraz má na konte o 17 viac (20+27). Po troch rokoch navyše opäť pokoril 20-gólovú hranicu, čo sa mu podarilo siedmykrát v profiligovej kariére. Okrem toho môže v noci na piatok proti Washingtonu pridať aj 82. štart a odohrať kompletnú základnú časť, doteraz sa mu to podarilo trikrát.

Brankár Vitek Vaněček z New Jersey Devils sa osviežuje počas prestávky, vedľa neho slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Tatar odohral famózny zápas! Černák a Fehérváry prehrali Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});