Česi sú proti ruskému národu: Kuznecovová reaguje na vyjadrenia Kvitovej

Napriek tomu, že aj po invázii ruských vojsk na Ukrajinu sa ruskí hráči môžu zúčastňovať tenisových turnajov pod neutrálnou vlajkou, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Napriek tomu, že aj po invázii ruských vojsk na Ukrajinu sa ruskí hráči môžu zúčastňovať tenisových turnajov pod neutrálnou vlajkou, sa o danej téme v tenisovom svete pravidelne diskutuje.

FOTOGALÉRIA: Kuznecovová reaguje na vyjadrenia Kvitovej

Naposledy sa k prijatiu ruských a bieloruských tenistiek na najbližší Wimbledon vyjadrila víťazka nedávneho turnaja v Miami, Petra Kvitová (33).

„Znepokojuje ma to a veľmi si vážim, že ich tam Wimbledon minulý rok nepustil. Nemali by dostať povolenie na štart ani v tejto sezóne,“ povedala Kvitová pred finále na Floride.

Podľa českej tenistky by sa športovci týchto dvoch krajín nemali zúčastniť ani olympijských hier v Paríži v roku 2024, a to ani pod neutrálnou vlajkou.

„Rozhodne by nemali byť na olympiáde. Verím, že hry sú symbolom mieru,“ hovorí.

Na slová Petry Kvitovej následne zareagovala bývala ruská tenisová hviezda Svetlana Kuznecovová (37).

Anna-Karolína Schmiedlová na tréningu pred zápasom Pohára BJK proti Taliansku.
Talianski špióni na tréningu Sloveniek: Boja sa nás? Zobraziť článok

„Petru poznám odmala, žili sme rovnaký život, desať rokov sme zdieľali rovnaké šatne v ženskom tenise. A prekvapilo ma jej bezdôvodné vyhlásenie,“ povedala zaskočená šampiónka US Open 2004, ktorá sa domnieva, že z českej strany ide o zlý vzťah k ruskému národu.

„Je evidentné, že Česi sú veľmi proti ruskému ľudu. V celom svete vládne propaganda a rusofóbia. Verím však, že športovci by sa do toho nemali miešať. Mali by hrať len tenis,“ vyjadrila svoj názor ruská tenistka.

Podľa Kuznecovovej sa väčšina športovcov politike vôbec nerozumie a tým pádom by nemala ovplyvňovať ich kariéry.

„Keď už sme pri tejto téme, hovorme o všetkých vojnách, ktoré sa odohrali počas modernej doby v rôznych krajinách, a dôsledkoch na šport. Tenisti nerozumejú ani politike. Prečo ich s ňou spájať,“ pýta sa Kuznecovová.

Rafaela Nadala trápia v poslednom čase zranenia, preto sa fanúšikovia pýtajú, dokedy ešte bude hrať.
Nadalov strýko Toni prezradil to, čo všetkých zaujíma: Dokedy bude Rafa hrať? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});