Nadalov strýko Toni prezradil to, čo všetkých zaujíma: Dokedy bude Rafa hrať?

Dokedy bude Rafael Nadal (36) hrať? Tá otázka zaujíma každého, nielen aktuálnych súperov španielskej legendy.
  • Zdroj: SITA/AP

Dokedy bude Rafael Nadal (36) hrať? Tá otázka zaujíma každého, nielen aktuálnych súperov španielskej legendy.

FOTOGALÉRIA: Rafael Nadal

Aj preto je zaujímavý názor toho, kto by o tom mal vedieť, keďže tenistu Rafaela Nadala a Toniho Nadala (62) spájajú aj rodinné, aj profesionálne väzby. Toni je Rafov strýko a bývalý dlhoročný tréner.

Strýko Toni zhrnul odpoveď na otázku, ako dlho môže Rafa pokračovať v kariére do stručnej vety: „Bude pokračovať v kariére, pokiaľ bude cítiť, že má šancu vyhrať.“

Rafael Nadal dohral zápas so zranením a na Australian Open skončil.
Tenisový turnaj v Monte Carle hlási výrazné straty: Tieto dve hviezdy sa odhlásili Zobraziť článok

Aj Toni Nadal, ktorý aktuálne radí mladému Kanaďanovi Félixovi Augerovi-Aliassimovi, vie, že Nadal mal problémový štart do sezóny 2023, keď v januári vypadol v druhom kole Australian Open a pre zranenie bedrového kĺba sa ešte nevrátil na kurty. Aj ostro sledovaný Masters v Monte Carle vynechá, lebo sa stále ešte necíti fit.

V rozhovore pre Talking Tennis Toni Nadal, ktorý trénoval Nadala do roku 2017, priznal, že Rafa je podľa neho v podstate v dobrej forme, no ešte nedosiahol úroveň potrebnú pre súťaž.

„Cíti sa dobre, ale ťažko povedať, kedy sa môže vrátiť, napokon, ostrý zápas je veľmi odlišný od tréningu. Človek musí vedieť, kedy je pripravený,“ povedal Toni Nadal, podľa ktorého 22-násobný grandslamový tenista tenisovú raketu zatiaľ nezavesí, pretože sa stále cíti dostatočne silný na to, aby pokračoval.

Rafael Nadal sa už s Australian Open rozlúčil.
Nadal prehovoril o návrate: Čas plynie a ja už nemám 20 rokov Zobraziť článok

„Myslím si, a to je len môj názor, že Rafa bude hrať dovtedy, kým nebude cítiť, že nemá šancu vyhrať. A to závisí od toho, ako dobre hrá, ako vie ešte trénovať a podľa toho to bude jasné, aj tak sa so mnou väčšinou o takýchto veciach nerozpráva. Ale zdôrazňujem, že je to môj vlastný názor a nie Rafov,“ dodal strýko Nadal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});