Riaditeľ hokejového Popradu Jurinyi o zbabranej sezóne: V kabíne bude prievan!

Mali vysoké ambície, ale ostali im len oči pre plač. Reč je o hokejovom Poprade, ktorý mal na papieri silné mužstvo, ale napokon sa tím ...

Mali vysoké ambície, ale ostali im len oči pre plač. Reč je o hokejovom Poprade, ktorý mal na papieri silné mužstvo, ale napokon sa tím okolo kapitána Patrika Svitanu neprebojoval ani do štvrťfinále extraligy, ktorá dnes štartuje úvodnými sériami.

Fotogaléria

Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi (40) v rozhovore pre Nový Čas hodnotil nevydarenú sezónu a vyjadril sa aj k tomu, či nastanú v klube čistky!

Klub skončil najhoršie za posledné sezóny. Čo na to hovoríte?

Z výsledkového hľadiska je to pravda a veľmi nás to mrzí najmä kvôli fanúšikom. Treba sa však pozrieť na to, kde sa hokejový Poprad nachádzal pred mojím príchodom do klubu, keď sme ho preberali do rúk. Za tie roky sa urobilo množstvo skvelej práce, klub sa očistil a finančne stabilizoval, aby mohol rásť, a to sa podarilo. Mužstvo sa v predošlých ročníkoch dvakrát umiestnilo v prvej štvorke a pred dvoma rokmi bojovalo proti Zvolenu dokonca o titul.

Pred sezónou ste mali vyhlásenia, že sa pokúsite zabojovať o titul...

Niektorí ľudia si možno myslia, že moje vyhlásenia sú namyslené a prehnané. Lenže ja som typ človek, ktorý nepovie pred sezónou, že chceme hrať v strede tabuľky. To nie. S mojím tímom som nastavený tak, že vždy chceme vyhrávať, či budeme mať veľký, alebo malý rozpočet.

Prečo bola táto sezóna neúspešná?

Mrzí ma, že sme nenačasovali tú správnu formu práve na záver sezóny. Trápili sme sa aj počas nej, dokázali sme maximálne vyhrať tri zápasy za sebou. Prišli aj zranenia obrancu Brejčáka či neskôr útočníka Skokana, niektoré nákupy nevyšli a aj naši lídri mali kolísavé výkony. Ale nechcem dávať vinu na hráčov a iných, ja som riaditeľ klubu a nesiem za to zodpovednosť.

Ľavé krídlo Tomáš Tatar (90) z New Jersey Devils v súboji o puk s centrom Braydenom Pointom z Tampy Bay.
Tampa Bay ukončila víťaznú sériu New Jersey, Černák bodoval Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});