Alves zostáva naďalej za mrežami: Prečo ho súd odmietol pustiť na kauciu?

Brazílsky futbalista Dani Alves (39) musí kvôli obvineniu zo sexuálneho napadnutia zostať vo väzbe. Súd v Barcelone ho dnes už druhýkrát ...
  • Zdroj: SITA/AP

Brazílsky futbalista Dani Alves (39) musí kvôli obvineniu zo sexuálneho napadnutia zostať vo väzbe. Súd v Barcelone ho dnes už druhýkrát odmietol prepustiť na kauciu kvôli riziku, že by utiekol zo Španielska. Informovala o tom agentúra Reuters.

Alvesa v januári zadržala polícia a po súdnom vypočutí ho umiestnila do väzby. Sudca ho vtedy odmietol prepustiť na kauciu. O niekoľko dní neskôr bol Alves z bezpečnostných dôvodov premiestnený do inej väznice.

Katalánske úrady uviedli, že nové zariadenie je rozčlenené na menšie jednotky, v ktorých je jednoduchšie zabezpečiť zadržaným, medzi ktorými sú ako už odsúdení, tak aj len väzobne stíhaní, bezpečné podmienky.

Dani Alves bol obvinený zo sexuálneho útoku.
Dani Alves bojuje o slobodu: Sľubuje odovzdať pas a nosiť sledovacie zariadenie Zobraziť článok

Alvesa obvinila nemenovaná žena, že ju na konci vlaňajšieho decembra pri návšteve nočného klubu v Barcelone proti jej vôli osahával pod spodnou bielizňou. Slávny futbalista už skôr akékoľvek previnenie odmietol s tým, že ženu vôbec nepozná.

Ľudia blízki vyšetrovaniu španielskemu listu El País povedali, že tridsaťdvaročná žena nebude po Alvesovi vymáhať finančné odškodnenie. Vraj jej ide len o to, aby si odpykal trest vo väzení.

Dani Alves bol obvinený zo sexuálneho útoku.
Hviezdneho Daniho Alvesa presťahovali do iného väzenia: Strach o jeho bezpečnosť! Zobraziť článok

Počas bohatej a dlhej kariéry získal Alves vyše 40 trofejí. S Barcelonou vybojoval šesť titulov a trikrát vyhral Ligu majstrov. Za sebou má tiež angažmán v Seville, Juventuse, Paris St. Germain alebo Sao Paulu. Za brazílsku reprezentáciu odohral 126 stretnutí. Predvlani získal olympijské zlato v Tokiu a vlani v Katare sa zúčastnil tretíkrát majstrovstiev sveta. Po vypuknutí súčasného škandálu prišiel o angažmán v mexickom klube UNAM Pumas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});