Tenista Andy Murray je stále žiadaný: Škót vytvoril zvláštny rekord

Stále to vie a ešte k tomu stále chce hrať. Aj preto si na konto pripísal legendárny tenista Andy Murray ďalší, aj keď tochu zvláštny ...
  • Zdroj: TASR/AP

Stále to vie a ešte k tomu stále chce hrať. Aj preto si na konto pripísal legendárny tenista Andy Murray ďalší, aj keď tochu zvláštny rekord.

Škót nebude chýbať ani na turnaji v Dubaji, aj keď by tam nemal čo hľadať. Keďže nepatrí medzi 60 najlepších vo svetovom rebríčku, nemá právo štartu na tomto podujatí. Organizátori však prejavili záujem o neho, a tak udelili Andymu voľnú kartu, ktorú ktorú prijal. A týmto krokom Murray vytvoril rekord, keďže ide o 53. voľnú kartu v kariére. O jednu viac ako Nemec Tommy Haas. Prvú päťku v tejto „kategórii“ uzatvárajú Chorvát Goran Ivaniševič a Američan James Blake so 49 voľnými kartami a Austrálčan Lleyton Hewitt so 41 kartami.

Mnohí sa na sociálnych sieťach tomuto rekordu posmievali, no našli sa aj takí, ktorí sa postavili na jeho stranu. Bývalý tréner trojnásobného grandslamového víťaza Mark Petchy, ktorý v súčasnosti pracuje ako expert, uviedol, že existujú aj obchodné dôvody pre voľné karty, a Murray je stále meno, o ktoré je záujem. Pridala sa aj Viktoria Azarenková, ktorá napísala, že Andy si to zaslúži za to, čo dosiahol v tomto športe.

Pripomeňme, že Andy Murray zažiaril na tohtoročnom Australian Open, kde sa dostal do 3. kola, keď vyhral dva päťsetové súboje, a to s 13. nasadeným Talianom Berrettinim a domácim Kokkinakisom, ktorý si túto prehru bude dlho pamätať... Veď jeho súper má za sebou niekoľko operácií bedrového kĺbu a v jednom dokonca kovoý implantát, a predsa ho zdolal!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});