Útočník Peter Cehlárik po návrate do Leksandu: Cítim, že máme na zlato!

Vracia sa do známeho prostredia! Hokejový útočník Peter Cehlárik (27) bude znovu obliekať dres švédskeho tímu Leksand IF, kde pred dvomi ...
  • Zdroj: tasr

Vracia sa do známeho prostredia! Hokejový útočník Peter Cehlárik (27) bude znovu obliekať dres švédskeho tímu Leksand IF, kde pred dvomi rokmi absolvoval z hľadiska dosiahnutých bodov najlepšiu seniorskú sezónu (40 bodov za 20 gólov a 20 asistencií). S vedením klubu sa dohodol na dlhoročnom kontrakte až do leta 2026.

Bronzový medailista z Pekingu 2022 mal už v lete ponuku zo švédskeho Leksandu, ale napokon dal prednosť švajčiarskemu tímu EV Zug. Hoci v priebehu sezóny nazbieral v 38 dueloch 24 bodov, rozhodol sa zmeniť pôsobisko.

„V prvom rade som naozaj šťastný a teším sa na návrat do Leksandu. Keď som pred dvoma rokmi odchádzal, tak som cítil, že tam zostal kus zo mňa. Leksand bol pre mňa a moju rodinu výnimočný a sme radi, že ho môžeme opäť nazývať naším domovom,“ vyjadril sa Cehlárik pre klubovú stránku po podpise kontraktu do leta 2026.

Na snímke vpravo slovenský center Viliam Čacho, vľavo brankár Nemecka Florian Bugl v prípravnom zápase Slovensko - Nemecko v Košiciach.
Slovákom vendeta nevyšla: S Nemcami prehrali aj v Košiciach, skóroval len Čacho Zobraziť článok

„Pre mňa ide o dlhodobé rozhodnutie. Sledoval som Leksand, aj keď som z neho odišiel a je vzrušujúce vidieť, kam sa klub uberá. Mám pocit, že budeme vážnym uchádzačom o zlato a urobím maximum, aby som pomohol tímu dosiahnuť najvyššie ciele,“ dodal skúsený útočník, ktorý sa v Leksande opäť stretne s krajanom Marekom Hrivíkom.

Môžu tak nadviazať na spoluprácu spred dvoch rokoch, keď Cehlárik získal 40 bodov a Hrivík sa s 51 bodmi stal dokonca najproduktívnejším hráčom celej ligy. „Teším sa, že sa Cehlo vrátil. Naša sila s ním stúpne,“ reagoval pre Nový Čas Hrivík.

 

 

 

kluby: Žilina, Lulea, Providence, Boston, Omsk, Zug, Leksand

top úspech: bronz na ZOH 2022

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});