Slovákom vendeta nevyšla: S Nemcami prehrali aj v Košiciach, skóroval len Čacho

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase s Nemeckom 1:3. V košickej Steel aréne skóroval z domácich ...
  • Zdroj: TASR - František Iván

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase s Nemeckom 1:3. V košickej Steel aréne skóroval z domácich reprezentantov iba Viliam Čacho. Slováci neodplatili súperovi prehru 2:3 po nájazdoch v stredajšom dueli v Michalovciach.

V bránke Slovenska debutoval Eugen Rabčan, ktorý prvýkrát inkasoval v 27. minúte. Ešte v druhej tretine vyrovnal Čacho, no Nemci dvoma tečovaným strelami v tretej časti rozhodli o svojom víťazstve.


prípravný zápas:
Slovensko - Nemecko 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly:
35. Čacho (Kollár, Ivan) - 27. Schinko (Sennhenn), 42. Eder (Wohlgemuth, Rossmy), 48. Krauss (Fleischer). Rozhodovali: Korba, Štefik - Bogdaň, Durmis, vylúčení: 3:6 na 2 min., navyše Eder (Nem.) 5 min. + DKZ za faul kolenom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7532 divákov. Zmeny: 29. Tiefensse namiesto Bugla (Nem.)
Slovensko: Rabčan - Mudrák, Ivan, Bučko, Golian, Grman, Funtek, Ligas, Romaňák - Faško-Rudáš, Kollár, Jedlička - Fominych, Baláž, Jendek - Lukošik, Roman, Sýkora - Marcinek, Čacho, Hrehorčák
Nemecko: Bugl (29. Tiefensse) - Zimmermann, Szuber, Zitterbart, Mik, Wirt, Ugbekile, Pilu, Sennhenn - Jentzsch, Wohlgemuth, Schinko - Eder, Blank, Ehl - Soramies, Samanski, Rossmy - Fleischer, Leonhardt, Lobach

Vyše sedemtisíc divákov videlo od úvodu hokej s viacerými gólovými príležitosťami a pozorne chytajúcimi brankármi. Reprezentačný debutant Rabčan sa prvýkrát zaskvel v 4. minúte po šanci osamoteného Samanskiho. Slováci odpovedali príležitosťami Lukošika aj Sýkoru. Najväčšiu šancu Slovákov na skórovanie v prvej tretine nevyužil Faško-Rudáš po spolupráci s Jedličkom, na opačnej strane nezmenil bezgólové skóre ani Ugbekile, ktorého šancu zmaril pohotový Rabčan.
        

Slováci si do druhej tretiny preniesli presilovku, ktorú nevyužili a neskórovali ani po šanci osamoteného Jendeka, ktorý zblízka neprekonal Bugla. V 27. minúte spravili domáci reprezentanti sériu chýb v obrannom pásme, Rabčan viaceré napravil, no na strelu nepokrytého Schinka nedosiahol. Nemci v polovici druhej tretiny vystriedali brankárov, Bugla nahradil Tiefensee. Ten sa v 35. minúte najskôr zaskvel pri šanciach Faška-Rudáša aj Jedličku. V pokračujúcej presilovke Slovákov sa Kollár dostal k strele bez prípravy, ktorá mu nevyšla, následne v podobnej situácii naznačil ďalšiu strelu, no puk prihral Čachovi a ten pohotovo vyrovnal - 1:1. Nemci si v záverečných sekundách druhej časti vytvorili nádejnú príležitosť, ale Rabčan opäť podržal Slovákov.
        

Jack Hughes v drese New Jersey Devils.
Starosti v New Jersey: Zranil sa hviezdny Tatarov spoluhráč! Zobraziť článok

Úvod tretej časti priniesol šance Lukošika a Jentzscha a v 42. minúte išli Nemci druhýkrát do vedenia. Vyplatilo sa im clonenie pred bránkou, keď Eder v presilovke tečoval strelu Rossmyho - 1:2. O sedem minút Nemci skórovali po ďalšom teči. Ich ofenzívnu akciu zakončil nepokrytý Krauss - 1:3. Slováci sa v ďalšom priebehu snažili o kontaktný gól, ale proti organizovanej hre súpera sa ťažko presadzovali. V závere sa dostali aj k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo. Záver priniesol nepríjemný moment, keď Eder kolenom fauloval Jedličku.

Hlasy po zápase:
        

Craig Ramsay, tréner SR: "Väčšiu časť zápasu sme hrali rýchlo, tvrdo, snažili sme sa eliminovať súpera. Mladí hráči ukázali veľa dobrých momentov. Pozitívnymi stránkami našej hry boli najmä rýchlosť a bojovnosť. Zákrok na Jedličku v závere zápasu bol zbytočný, nebol naň dôvod. Dúfam, že obaja hráči, Maroš aj Daniil Fominych, budú v poriadku. Nemci mali tiež mladý tím, ale ukázali veľkú kvalitu."


Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Myslím si, že prvé dve tretiny boli z našej strany lepšie než v prvom zápase. Je to aj tým, že keď máme veľa nových hráčov v tíme, tak je to vždy ťažšie. Každý z hráčov má vo svojom tíme nejaký systém a kým dostane do krvi ten náš, tak to trvá nejaký čas. V prvom zápase sme pomaly pristupovali k Nemcom, dnes to už bolo lepšie. Vytvorili sme si veľa šancí, ale dali sme iba jeden gól. Fominychove zranenie by nemalo byť vážne, zákrok na Jedličku bol zbytočný. Má niečo s kolenom, ale dúfam, že to nebude nič vážne."
        

Mário Grman, obranca, kapitán SR: "Mali sme veľa šancí a myslím si, že keby sme ich premenili, výsledok by bol iný. V prvej a druhej tretine to bol z našej strany dobrý hokej, mrzieť nás môžu najmä dva inkasované góly v tretej tretine. Myslím si, že to bol odlišný výkon než v prvom zápase. Pre mňa je veľká česť a kapitánske "céčko" znamenalo ešte väčšiu hrdosť. Mal som skvelých asistentov a spoločne sme sa snažili pomôcť mladším spoluhráčom. Nemci boli silní korčuliari a ukázali aj veľkú hravosť s pukom. Chceli sme potešiť divákov víťazstvom, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Ďakujeme im však za podporu a za to, že v oboch zápasoch nás prišli povzbudiť vo vysokom počte."
        

Eugen Rabčan, brankár SR, reprezentačný debutant: "Atmosféra bola výborná, užil som si ju. Snažil som sa čo najviac pomôcť chlapcom. Každý chce zvíťaziť vo svojom prvom zápase, žiaľ, nepodarilo sa mi to. S trénerom brankárov (Jánom Lašákom, pozn.) si pozrieme môj výkon a rozoberieme si ho. Chcel som spraviť maximum, uvidíme, ako ma ohodnotenia ľudia, ktorí mi dali šancu."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});