Obranca Washingtonu Fehérváry bodoval, triumf Philadelphie zariadil hetrikom Konecny

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry (23) z Washingtonu si v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL pripísal na konto siedmy bod.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry (23) z Washingtonu si v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL pripísal na konto siedmy bod.

V dueli na ľade Philadelphie zaznamenal asistenciu, jeho tím však prehral 3:5. Hetrikom sa v domácom drese blysol Travis Konecny.

Fehérváry sa podieľal na treťom góle svojho tímu v 55. minúte, akciu zakončil bekhendom T.J. Oshie a znížil na 3:4. Víťazstvo "letcov" potom v závere do prázdnej bránky spečatil Konecny a zaznamenal svoj druhý trojgólový zápas v kariére. Bodoval už v desiatom stretnutí za sebou. Fehérváry má po 32 zápasoch bilanciu tri góly a štyri asistencie. Proti Philadelphii odohral 20:07 min, mal aj plusový bod a dva "hity".

Mitch Marner rozhodol gólom v presilovke 75 sekúnd pred koncom tretej tretiny o víťazstve Toronta nad Nashvillom 2:1. Bodoval už v 18. domácom zápase v sérii a vyrovnal tak klubový rekord Darryla Sittlera. Toronto uspelo aj bez svojej zranenej hviezdy Austona Matthewsa. Gól a asistenciu zaznamenal John Tavares, William Nylander pridal dve asistencie a brankár Matt Murray predviedol 32 úspešných zákrokov.

Ruský krídelník Klim Kostin prispel dvoma gólmi k víťazstvu Edmontonu na ľade Anaheimu 6:2. Hráči Los Angeles si pripísali tretí triumf za sebou, keď doma zdolali San Jose 4:3. Quinton Byfield a Timo Meier si pripísali zhodne dva body za gól a asistenciu.

NHL - výsledky:

Philadelphia - Washington 5:3

Góly: 8. Laughton (DeAngelo, Tippett), 20. Konecny (Farabee), 46. Tippett (J. van Riemsdyk), 48. Konecny (Laughton, Provorov), 60. Konecny (Laughton) – 20. Hathaway (Jensen, Dowd), 50. M. Johansson, 55. Oshie (Bäckström, Fehérváry)

Toronto - Nashville 2:1

Góly: 17. Tavares (Nylander, Liljegren), 59. Marner (Nylander, Tavares) – 22. F. Forsberg (Pärssinen, Duchene)

Anaheim - Edmonton 2:6

Góly: 9. Carrick (Comtois), 41. Benoit (Leason, Carrick) – 4. Holloway (McDavid, Barrie), 5. Nugent-Hopkins (Broberg, Bouchard), 11. McDavid (Yamamoto), 20. Kostin, 28. Kostin (Janmark, Nugent-Hopkins), 39. Draisaitl (Bouchard)

Los Angeles - San Jose 4:3

Góly: 6. Kempe (Byfield, Kopitar), 28. Byfield (M. Anderson), 53. Vilardi (Durzi, M. Roy), 54. Doughty (Danault, Iafallo) – 22. Bonino, 51. Meier, 58. Barabanov (Meier)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});