Urazil Zidana, sexuálne obťažoval agentku: Šéf francúzskeho futbalu končí!

Noel Le Graet sa v stredu vzdal funkcie prezidenta Francúzskej futbalovej federácie (FFF). Na post abdikoval po prevalení kauzy, keď ...
  • Zdroj: TASR/AP

Noel Le Graet sa v stredu vzdal funkcie prezidenta Francúzskej futbalovej federácie (FFF). Na post abdikoval po prevalení kauzy, keď ho hráčska agentka Sonia Souidová obvinila zo sexuálneho obťažovania.

Okrem toho sa Le Graet v uplynulých dňoch nevhodným spôsobom vyjadril na adresu Zinedina Zidana v súvislosti s obsadením postu reprezentačného trénera, keď spochybnil jeho kvality. Neskôr sa za svoje slová ospravedlnil, lenže po spustení lavíny kritiky na adresu 81-ročného funkcionára sa výkonný výbor FFF rozhodol situáciu riešiť.

 
Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet.
Hlavný muž francúzskeho futbalu má na krku ďalší škandál: Hráčska agentka vyšla s pravdou von Zobraziť článok

"Až do ukončenia auditu, ktorý iniciovalo ministerstvo športu, bude funkciu prezidenta po Noelovi Le Graetovi vykonávať doterajší viceprezident FFF Philippe Diallo," citoval portál lequipe.fr z komuniké FFF.

Obťažovanie zo strany Le Graeta malo podľa Souidovej prebiehať v rokoch 2013 a 2017. "Nikdy ma nebral ako skautku," uviedla 37-ročná žena pre agentúru AP. Mala pocit, že Le Graet ju vníma iba ako "cukrík na zahryznutie".

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk