Tatar bodoval proti bývalému klubu: Minnesota ukončila víťaznú sériu Tampy

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (32) zaznamenal štrnástu asistenciu v tomto ročníku NHL a pomohol k víťazstvu New Jersey na ľade svojho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar (32) zaznamenal štrnástu asistenciu v tomto ročníku NHL a pomohol k víťazstvu New Jersey na ľade svojho bývalého klubu Detroitu 5:1.

Pre 32-ročného krídelníka to bol 23. bod v sezóne, na konte má aj deväť presných zásahov. Hostí podržal aj brankár Vítek Vaněček, ktorý vykryl 32 striel súpera.

V drese "Devils" si do kanadského bodovania pripísali po jednom góle a asistencii celkovo štyria hráči a Vaněček dosiahol 97-percentnú úspešnosť zákrokov. "Celý rok predvádzal ohromujúce výkony. Bol veľmi konzistentný a je škoda, že sme závere dovolili súperovi streliť gól, mohol mať čisté konto," uviedol na adresu svojho spoluhráča útočník Miles Wood, ktorý si pripísal dva body za asistencie. "Diabli" sa držia vysoko, v tabuľke Východnej konferencie figurujú na 4. mieste.

Štvorzápasovú víťaznú šnúru Tampy Bay zastavila Minnesota, ktorá triumfovala nad Lightning 5:1. Gól a dve asistencie si v drese domácich pripísal obranca Calen Addison. Erik Černák odohral v tretej obrannej formácii Tampy vyše 16 minút, na konte mal mínusku a rozdal dva hity. Jeho tím je vo Východnej konferencii piaty, rovnaká pozícia patrí v západnej vetve jeho súperovi. Tomu pomohol k triumfu okrem Addisona (1+2) aj Kirill Kaprizov, ktorý zaznamenal o bod menej za dva presné zásahy. Wild tak dosiahli deviate víťazstvo v prechádzajúcich jedenástich zápasoch.

Len druhý triumf v uplynulých siedmich dueloch naopak zaznamenal Anaheim, ktorý zdolal Dallas 2:0. Oba góly padli v priebehu úvodných dvanástich minút a bol pri nich Mason McTavish. Najprv asistoval Adamovi Henriqueovi a o niečo neskôr skóroval on sám. Tridsiatimi piatimi zákrokmi podržal svoj tím John Gibson a pripísal si 24. shutout v kariére. Slovenský útočník Pavol Regenda nefiguroval na súpiske domácich.

Výsledky NHL:

Detroit - New Jersey 1:5

Góly: 58. Raymond (Larkin, Seider) – 30. Hamilton (J. Hughes, Hischier), 37. Hischier (Hamilton, Bratt), 42. M. McLeod (Holtz, Wood), 47. Holtz (Wood, Severson), 54. J. Hughes (Haula, Tatar)

Minnesota - Tampa Bay 5:1

Góly: 15. J. Eriksson Ek (Addison, M. Foligno), 28. Kaprizov (Boldy, Addison), 30. Addison, 36. Steel (Spurgeon), 58. Kaprizov – 34. Point (Hagel, Kučerov)

Anaheim - Dallas 2:0

Góly: 4. Henrique (McTavish, Terry), 12. McTavish (Zegras, Fowler)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});