Reakcie Slovákov po prehre s Kanadou, tréner Feneš: Sme sklamaní a plačeme!

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrťfinále MS hráčov do 20 rokov s domácou Kanadou 3:4 po predĺžení.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrťfinále MS hráčov do 20 rokov s domácou Kanadou 3:4 po predĺžení.

Favoritovi zápasu dlho vzdorovali, v tretej tretine vyrovnali na 3:3, ale v 6. minúte predĺženia inkasovali po individuálnej akcii Connora Bedarda.

Obhajcovia titulu Kanaďania nastúpia v piatok 5. januára o 0.30 SEČ v Halifaxe v semifinálovom zápase proti USA. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédi a Česi, ktorí odohrajú vzájomný zápas vo štvrtok od 19.30 SEČ.

Za najlepšieho hráča Slovenska v zápase vyhlásili Libora Nemca. Do najlepšej trojice slovenského tímu sa dostali brankár Adam Gajan, obranca Pavol Funtek a útočník Adam Sýkora. Slováci neukončili čakanie na postup do semifinále MS"20," v ktorom nehrali od roku 2015.

Hlasy po zápase: /zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Ťažko sa hľadajú slová. Som hrdý na chalanov, čo preveidli na ľade a ako reprezentovali Slovensko. Nesmierne ma to teší napriek tomu, že vo vnútri všetci plačeme a sme sklamaní z prehry. Pred zápasom sme si povedali, že ideme na papierovom lietadle až na mars. Naša misia sa tesne pred pristátim skončila. To čo však chalani predviedli, si zaslúži abolutórium. Pre mńa sú víťazi zápasu. v našom tíme bola obrovská motivácia a odhodlanie. Ja som si zápas na striedačke užíval, bol asi najlepší v kariére."

Róbert Bačo, strelec druhého slovenského gólu: "Bolo to o emóciách. Neskutočný zápas v krásnej atmosfére. Veľmi si vážim, že Kanaďánia prejavili češpekt a zatlieskali nám za predvedený výkon. Bola to zo strany nášho tíma veľká šou. Za stavu 1:1 sme si povedali, že sa musíme upokojiť a byť dôrazní pred ich bránkou. s každým sa dá hrať, Kanaďania mali veľa šancí, ktoré nepremenili, ale nakoniec dali viac gólov a vyhrali."

Filip Mešár, útočník SR: "Je to ťažká prehra, no som hrdý na chalanov, takú partiu som ešte nezažil. Nemáme sa za čo hanbiť. Pred turnajom sme sa oveľa viac zocelili, na striedačke i mimo ľadu to žilo. Škoda, že sme to nedotiahli do konca, ale každý z nás má kariéru pred sebou. Verím, že o pár rokov sa spolu stretneme a zaspomínane si na to, aké výkony sme na šampionáte podali."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});