Pelé († 82) zmenil kopanie do lopty na umenie: Kde kráľa futbalu pochovajú? 5 dôvodov, prečo bol výnimočný

S chorobou bojoval tak ako so súpermi na trávnikoch - do posledných síl a s úsmevom na tvári. Najslávnejší futbalista všetkých čias Pelé ...
  • Zdroj: SITA

S chorobou bojoval tak ako so súpermi na trávnikoch - do posledných síl a s úsmevom na tvári. Najslávnejší futbalista všetkých čias Pelé († 82), celým menom Edson Arantes do Nascimento. V rodnej Brazílii ho volali jednoducho: Kráľ.

FOTOGALÉRIA: Navždy odišiel jedinečný Pelé († 82)

S vážnymi zdravotnými problémami bojoval s prestávkami už od roku 2018. Aj posledné týždne trávil na nemocničnom lôžku, jeho stav sa rapídne zhoršoval. Stihol ešte vidieť finále majstrovstiev sveta a zablahoželať k prvenstvu Messimu a Argentíne. 

Smrť Pelého oznámila na sociálnej sieti jeho dcéra Kely Nascimento: „Všetko, čím sme, je len vďaka tebe. Ľúbime ťa navždy. Odpočíval v pokoji,“ napísala k fotografii rúk členov rodiny držiacich Pelého dlaň s viditeľným detailom infúzie. Nechýbala posledná z jeho troch manželiek Marcia Aoki.

Legendárny Pelé po dlhom boji podľahol rakovine vo veku 82 rokov.
Legenda, ikona a pojem: Navždy odišiel jedinečný Pelé († 82) Zobraziť článok

Rozvetvená família vrátane 7 priznaných detí dostala od lekárov z nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paule správu, aby sa so svojím milovaným prišli radšej rozlúčiť. Jeho zdravie sa rýchlo zhoršovalo, chemoterapia nezaberala. Na večnosť ho poslala rakovina hrubého čreva, ktorú mu diagnostikovali pred 4 rokmi v III. fáze ochorenia. Po operácii hrubého čreva (2021) trpel aj problémami s obličkami a prostatou. Ku komplikáciám sa pred Vianocami pridal aj covid, hoci Pelé bol od jari 2021 zaočkovaný.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});