Greif prešiel peklom: Som rád, že som sa neobesil! Zisťovali aj, či nemám rakovinu

Slovenský reprezentačný futbalový brankár Dominik Greif (25) prešiel doslova peklom! Dlhé mesiace ho trápili ukrutné bolesti, nedokázal ...
  • Zdroj: tasr

Slovenský reprezentačný futbalový brankár Dominik Greif (25) prešiel doslova peklom! Dlhé mesiace ho trápili ukrutné bolesti, nedokázal normálne fungovať v bežnom živote, nie to ešte na futbalovom trávniku. Som rád, že som sa neobesil, spomína na najťažšie obdobie svojho života.

Slovenský reprezentačný brankár Dominik Greif (25) si prešiel doslova peklom! Na Mallorcu prichádzal s tým, že chce zabojovať o pozíciu jednotky a pravidelne chytať v španielskej La Lige, ktorá patrí medzi najlepšie súťaže na svete. Namiesto toho behal po lekároch, rozličných vyšetreniach, trpel ukrutnými bolesťami a nemohol fungovať ani v normálnom živote, nie ešte na futbalových trávnikoch.

Po viac ako roku sa vrátil do hry a Mallorce vychytal postup do tretieho kola Španielskeho pohára. Proti treťoligovému Realu Union (1:0) dokonca vychytal čisté konto. Zdá sa, že sa mu konečne začína blýskať na lepšie časy. V rozhovore pre Denník Šport prehovoril o svojich zdravotných problémoch a opísal nočnú moru, ktorú zažil.

„Boli to nefutbalové zdravotné problémy, viac to nechcem špecifikovať. Trápili ma ukrutné bolesti celého tela. Najhoršie bolo, že lekári dlho nevedeli prísť na diagnózu. Keby ste len vedeli, koľko možných variantov skúmali. Raz to mala byť úplná banalita, potom zase nejaká infekcia, zvažovali aj možnosti ako rakovina," odhaľoval Greif. „Kým oni hľadali, ja som trpel trýznivými bolesťami."

„Po určitej dobe som sa už nevedel ani len hýbať bez analgetík. Zrazu prestanete rozmýšľať nad tým, či ešte v tejto sezóne stihnete niečo odohrať. V hlave vám idú skôr myšlienky, či ešte niekedy budete žiť ako normálny človek. Nebol som schopný vyjsť do potravín či vybehnúť von so psom. Bol som živá mŕtvola. Nedá sa ani len spočítať, koľko vyšetrení som podstúpil, koľkokrát ma skúmali magnetickou rezonanciou," vracal sa slovenský reprezentant myšlienkami k najhoršiemu obdobiu svojho života.

(ilustračné foto)
Poľský futbal sa ponoril do smútku: Zomrel legendárny útočník († 63) Zobraziť článok

Najhoršie bolo, že bývalý brankár Slovana Bratislava dlho cítil neistotu z toho, že lekári nevedeli prísť na koreň jeho problémov. Napokon ich odhalili v lete tohto roka. Odvtedy sa situácia začala obracať k lepšiemu.

„Navštívil som Barcelonu, také mesto, hentaké mesto... Moje starosti riešili aj lekári na Slovensku. Trvalo to ozaj dlho a som rád, že napokon prišli na koreň problému tento rok v auguste. Následne mi nastavili liečbu a to, ako mám fungovať. Dnes som znova schopný nielen normálne žiť, ale aj trénovať a hrať," pochvaľuje si už uzdravený slovenský brankár.

Greif prežíval peklo nielen po fyzickej stránke, ale aj po psychickej. Neistota, či bude môcť normálne žiť. Neistota z toho, či ešte bude môcť vykonávať svoju profesiu a venovať sa tomu, čo miluje. Neistota z toho, či mu zistia správnu diagnózu.

„Celý proces trval aj preto tak dlho, že lekári vždy niečo skúšali s tým, že efekt sa má prejaviť približne o šesť týždňov. No a pár mesiacov to teda vyzeralo tak, že ja som čakal šesť týždňov v bolestiach a efekt sa nedostavil. Znova som šiel na ďalšie vyšetrenia, znova skúsili niečo nové a znova som čakal šesť týždňov... Takto dookola som fungoval v podstate rok. Som rád, že som sa neobesil," dodáva Greif.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk