Košickí rowdies opäť v akcii! Po hokeji bili aj ženy a deti: Prehovorila obeť útoku

Predposledné tohtoročné hokejové derby medzi Košicami a Prešovom sa nezaobišlo bez problémov. Zasahovať musela aj polícia.
  • Zdroj: TASR/František Iván

Predposledné tohtoročné hokejové derby medzi Košicami a Prešovom sa nezaobišlo bez problémov. Zasahovať musela aj polícia.

PREŠOVSKÝ FANKLUB: BILI NÁS V PRESILE

Na slová ženy, ktorá sa stretnutia zúčastnila v sektore hosťujúcich fanúšikov nadviazal vyjadrením aj prešovský Fanklub Koňare, ktorý sme kontaktovali s otázkou, či majú vedomosť o tom, či sa jednalo o hokejových fanúšikov alebo futbalových chuligánov.

“Niektoré osoby sa podľa dostupných záberov počas zápasu nachádzali vo fanklube domácich. Nevieme, o aký typ chuligánov ide, pre nás je totiž témou len fandenie svojmu tímu a ak má niekto medzi sebou takéto indivíduá, nech si za to aj zodpovedá,” znie v stanovisku prešovského fanklubu, ktorý presný ani približný počet výtržníkov a aj ďalšie detaily vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie uvádzať nebude.

“Boli ale v presile, priemerne traja na jedného. V jednom prípade sa ´odvážili´ vyraziť na útok deviati na jedného. Vlajku aj bubón sme si nakoniec ubránili, no negatívny zážitok zostáva.”

STANOVISKO KOŠICKÉHO KLUBU

S prosbou o vyjadrenie sme požiadali aj košický klub, ktorý nás prostredníctvom PR manažéra Stanislava Muchu odkázal na tlačovú správu, ktorú klub zverejnil na svojej webovej stránke.

“Dištancujeme sa od incidentu po zápase s Prešovom a odsudzujeme všetky fyzické a nenávistné prejavy. Klub z pohľadu organizátora zabezpečil všetky potrebné kroky k zabezpečeniu bezpečnosti na štadióne,” reaguje košický klub, ktorý mal podľa prešovských fanúšikov zlyhať práve v organizácii bezpečnosti fanúšikov po stretnutí.

“Policajné zložky boli na mieste v krátkom čase a klub poskytne maximálnu súčinnosť v pátraní po vandaloch, ktorých nepovažujeme za členov našej komunity a ktorí očierňujú meno nášho klubu, mesta a slušných fanúšikov. Dotknutým fanúšikom Prešova sa úprimne ospravedlňujeme,” píše sa ďalej v stanovisku klubu.

(ilustračná foto)
Nečakaná dohra derby na východe! Fanúšikovia Košíc bez zábran: Napadli aj matky s deťmi Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});