Brankár Martínez: Tancoval, plakal od šťastia a ukázal vulgárne gesto

Vo finále predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Počas penaltového rozstrelu mal pevné nervy a práve argentínsky brankár Emiliano Martínez ...
  • Zdroj: SITA/AP

Vo finále predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Počas penaltového rozstrelu mal pevné nervy a práve argentínsky brankár Emiliano Martínez (30) je jedným zo strojcov argentínskeho úspechu na svetovom šampionáte v Katare.

FOTOGALÉRIA: Emiliano Martínez

"Komplikovaný zápas s mnohými zvratmi. Francúzi sa doňho dvakrát dokázali vrátiť a vyrovnať. Bol to náš osud, že sme museli trpieť, aby sme sa napokon mohli tešiť. Všetko, o čom som sníval, sa splnilo. Nemám slov. Pri rozstrele som bol pokojný, prvá chytená jedenástka mi veľmi pomohla. Toto víťazstvo patrí mojej rodine," vravel po finále Dibuho, ako prezývajú Martíneza.

Lionel Messi v súboji s Kylianom Mbappem vo finále MS 2022.
Ohlasy na vyvrcholenie MS v Katare: Najlepší futbalový zápas, aký tu kedy bol! Zobraziť článok

Po skončení šampionátu si Martínez prevzal Zlatú rukavicu pre najlepšieho brankára turnaja. S ňou potom spravil vulgárne gesto, ktorým poriadne zaskočil usporiadateľov i divákov.

 

 

MS vo futbale 2022: Online prenos z finále Argentína – Francúzsko Zobraziť článok

Potom v rozhovore vychválil najväčšiu hviezdu MS Messiho. „Je viac ako kapitán. Prítomnosť Lea v tíme mi dodáva sebavedomie. Je to ako v animovanom seriáli Dragon Ball, ktorý sme pozerali ako decká. Som Vegeta, no keď hrám s Messim, stane sa zo mňa Super Saiyan,“ nešetril slová chvály Maretínez, ktorý po penaltách vyskakoval, tancoval a napokon sa neubránil ani slzám šťastia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});