Padol definitívny verdikt: Southgate rozhodol o svojom trénerskom osude

Anglickú futbalovú reprezentáciu naďalej povedie Gareth Southgate.
  • Zdroj: TASR/AP

Anglickú futbalovú reprezentáciu naďalej povedie Gareth Southgate.

Obľúbený 52-ročný tréner po štvrťfinálovom vypadnutí „Albiónu“ na majstrovstvách sveta v Katare povedal, že potrebuje čas na zváženie svojej budúcnosti, ale napokon potvrdil, že zostane vo funkcii a túži viesť Angličanov na majstrovstvách Európy v roku 2024.

„Sme radi, že môžeme potvrdiť, že Gareth Southgate pokračuje ako tréner Anglicka a povedie nás v kvalifikácii o postup na Euro 2024. Gareth a Steve Holland mali vždy našu plnú podporu. Naše plánovanie na Euro sa začína už teraz,“ uviedla v nedeľu vo vyhlásení anglická Futbalová asociácia (FA). Southgate má kontrakt platný do roku 2024.

Angličania sa na šampionáte v Katare prebojovali medzi osem najlepších tímov. V súboji o postup do semifinále však prehrali s Francúzmi (1:2), ktorí v nedeľňajšom finále proti Argentínčanom zabojujú o tretí titul majstrov sveta v histórii.

Southgate po zápase s Francúzmi povedal, že potrebuje čas, aby urobil správne rozhodnutie. „Z minulosti viem, ako moje pocity sa často menili. Emocionálne prechádzate mnohými rôznymi pocitmi, a energia, ktorú si vaša práca vyžaduje, je obrovská,“ povedal rodák z Watfordu, ktorý vedie anglické mužstvo od roku 2016. Pod jeho vedením sa anglický tím prebojoval do semifinále MS 2018 a finále vlaňajších majstrovstiev Európy.

Dejan Lovren (vpravo) sa obul do chorvátskych novinárov.
Upokojovať ho museli spoluhráči! Opora Chorvátov ostro vyletela na novinárov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});