Brat amerického novinára Wahla († 48) hovorí o vražde: Pochválil gól a potom zomrel

Na trávniku vrcholila dráma štvrťfinálového súboja Holandsko - Argentína, no v hľadisku - na novinárskych miestach, to bolo oveľa vážnejšie. ...
  • Zdroj: SITA

Na trávniku vrcholila dráma štvrťfinálového súboja Holandsko - Argentína, no v hľadisku - na novinárskych miestach, to bolo oveľa vážnejšie. Tam šlo o život!

Na konci predĺženia tam skolaboval uznávaný americký športový novinár Grant Wahl a krátko na to zomrel. Mal iba 48 rokov...

Na svojom pracovnom mieste na štadióne Lusail ešte stihol pochváliť parádny vyrovnávajúci gól Holanďanov - napísal: „Neuveriteľný gól po štandardnej situácii,“ - a potom renomovaný americký novinár, ktorý sa v roku 2011 chcel uchádzať o funkciu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA, odpadol.

Napriek rýchlemu zásahu bývalý žurnalista Sports Illustrated, televízie CBS či platformy Substack, skonal. Deň po 48. narodeninách. 

Wahl sa na sociálnych sieťach už v pondelok sťažoval, že sa necíti dobre. „To s vami môžu urobiť tri týždne s minimom spánku, veľký stres a veľa práce,“ napísal vtedy. Potom navštívil lekára, ktorý mu dal antibiotiká a sirup na kašeľ s tým, že ide zrejme o zápal priedušiek.

„Ďakujeme Grantovi za jeho obrovskú oddanosť a vplyv na náš šport v Spojených štátoch,“ reagovala Futbalová federácia USA (US Soccer) na správu o smrti Wahla, ktorý bol na ôsmom svetovom šampionáte.

Pred duelom USA - Wales si obliekol dúhové tričko a na štadióne v Al Rajáne ho preto na 25 minút zadržali. Neskôr sám informoval, že sa mu za to FIFA ospravedlnila. Jeho brat Eric, ktorý je gej, na Instagrame v slzách uviedol: „Neverím tomu, že môj brat zomrel, podľa mňa bol zavraždený.“ Tento motív nik iný nespomína.

(ilustračné foto)
Tragická správa z Kataru: Na štadióne zomrel renomovaný novinár († 48) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk