Zlatá lopta pozná svojho víťaza: Predpoklady sa naplnili!

Francúzsky futbalista Karim Benzema získal v pondelok Zlatú loptu magazínu France Football. Útočník Realu Madrid vsietil v sezóne 2021/22 ...
  • Zdroj: SITA/AP

Francúzsky futbalista Karim Benzema získal v pondelok Zlatú loptu magazínu France Football. Útočník Realu Madrid vsietil v sezóne 2021/22 za španielsky tím 44 gólov v 46 súťažných zápasoch. Výrazným spôsobom mu pomohol k zisku španielskeho titulu i triumfu v Lige majstrov.

Na slávnostnom galavečere v Paríži prvýkrát v histórii ankety neudelili ocenenie za kalendárny rok, ale za sezónu. Benzema sa stal s 15 gólmi najlepším strelcom uplynulého ročníka Ligy majstrov. S 10 presnými zásahmi vo vyraďovacej fáze vyrovnal rekord Portugalčana Cristiana Ronalda. Benzemovi sa darilo aj vo francúzskej reprezentácii, v ktorou v októbri 2021 triumfoval na finálovom turnaji Ligy národov.

Na snímke hráči Realu sa tešia po výhre v zápase 9. kola španielskej La Ligy Real Madrid - FC Barcelona.
Ancelotti sa poučil z nevydareného experimentu: Real pôsobil v El Clasicu suverénne Zobraziť článok

Španielka Alexia Putellasová z FC Barcelona si z rúk legendárneho Ukrajinca Andrija Ševčenka prevzala trofej pre najlepšiu futbalistku. V ankete zvíťazila po druhý raz za sebou. Najlepším brankárom je Benzemov spoluhráč z Realu Belgičan Thibaut Courtois.

Cenu Gerda Müllera pre top kanoniera získal poľský útočník Robert Lewandowski, ktorý v lete prestúpil z Bayernu Mníchov do Barcelony. V uplynulom ročníku nemeckej Bundesligy strelil 35 gólov. Za klub a reprezentáciu zaznamenal v 56 súťažných zápasoch celkovo 57 presných zásahov. .

 

Stredopoliar Barcelony Gavi získal trofej pre najlepšieho mladého hráča. Najlepším klubom sa stal  úradujúci anglický šampión Manchester City, druhý skončil FC Liverpool a tretí Real.  

Výsledky ankety Zlatá Lopta: 1: Karim Benzema (Fr./Real Madrid), 2. Sadio Mane (Sen./FC Liverpool), 3. Kevin de Bruyne (Belg./Manchester City), 4. Robert Lewandowski (Poľ./FC Barcelona/Bayern Mníchov), 5. Mohamed Salah (Eg./FC Liverpool), 6. Kylian Mbappe (Fr./Paríž St. Germain), 7. Thibaut Courtois (Belg./Real Madrid), 8. Vinicius Junior (Braz./Real Madrid), 9. Luka Modrič (Chor./Real Madrid), 10. Erling Braut Haaland (Nór./Manchester City/Borussia Dortmund)

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});