Slovenskí hokejisti odcestovali do Ostravy: Aha, čo plánujú robiť v autobuse

Slovenská hokejová reprezentácia dnes na poludnie vyrazila z Bratislavy do dejiska MS hokeji. Svoje zápasy v základnej B skupine odohrá ...

Slovenská hokejová reprezentácia dnes na poludnie vyrazila z Bratislavy do dejiska MS hokeji. Svoje zápasy v základnej B skupine odohrá v Ostrave.

Fotogaléria

Medzi hráčmi neboli už tri tváre, ktoré tréner Craig Ramsay vyradil po utorkovej prehre 2:6 s USA, útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca Rayen Petrovický. "Bolo to naozaj ťažké rozhodovanie. Za uplynulých sedem rokov, počas ktorých spolupracujeme s Craigom, bolo toto rozhodovanie asi najťažšie," vyhlásil Miroslav Šatan, keď predstúpil pred novinárov s konečnou nomináciou na svetový šampionát.

Polhodinu pred avizovaným odchodom zastal pred bratislavským hotelom autobus a hráči mohli nastupovať. Prvý si doniesol veľkú tašku s výstrojom brankár Stanislav Škorvánek. Tesne za ním išiel útočník Peter Cehlárik. "Pozriem si nejaký seriál alebo budem počúvať hudbu," prezradil zakončovateľ svoje plány na takmer 300-kilometrovú štreku.

Nenápadne sa do autobusu prepašoval hlavný kouč Craig Ramsay. To sa však nepodarilo Jurajovi Slafkovskému, ktorého ihneď obkľúčili fanúšikovia žiadajúci o podpis i média. Tí prví mali šťastie, tí druhí už nie. Mediálnym manažér Peter Jánošik ako bodyguard vytrhol draftovú jednotku od novinárov a natlačil ho do autobusu. Inak by sa odchod určite oneskoril.

Viacej zhovorčivý bol kapitán tímu Tomáš Tatar, ktorý dúfa, že tie dva dni do štartu šampionátu využijú na lepšie zohratie sa. Aj on už vníma, že na Slovensku sa najbližšie dvá týždne bude hovoriť len o hokeji: "Veľmi sa z toho tešíme. Verím, že sa ich čo najviac zíde v Ostrave a my sa im za to nejako odvďačíme. Veď to hráme pre nich."

Pre Tatara to bude siedmy svetový šampionát. "Ten čas rýchlo beží. Čim máte viac odohraných zápasov, tak niektoré veci beriete s takou rezervou. Všetko je to o kolektíve a nie o jednotlivcovi a partia je zatiaľ super," zakončil kapitán tímu pred tým, ako nasadol do autobusu. Presne o 13:00, ako bolo v pláne, sa zavreli dvere a ramsayovci odišli hájiť farby hokejovej republiky.

Záujem o služby slovenského reprezentanta má Dynamo Moskva.
Hudáček o svojich problémoch: Kvôli TOMUTO som nechcel ísť na MS! Zobraziť článok

Slováci v poslednom prípravnom zápase pred MS podľahli reprezentácii USA 2:6.
Slovákov mrzela 3. tretina: Slafkovský prezradil, čo treba zlepšiť Zobraziť článok

Miroslav Šatan musel urobiť náročné rozhodnutie.
Šatan prehovoril o nominácii: Najťažšie rozhodnutie v repre! Kto ide na MS? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});