Legendárny Vencel st. oslávil jubileum: Prehovoril aj o repre: Za Calzonu radšej Slováka!

Veľké jubileum! Legendárny brankár Alexander Vencel st., ikona slovenského futbalu, oslávil v piatok úctyhodných 80 rokov života. Iba ...

Veľké jubileum! Legendárny brankár Alexander Vencel st., ikona slovenského futbalu, oslávil v piatok úctyhodných 80 rokov života. Iba deň pred tým absolvoval v Bratislave milé posedenie s partiou šampiónov z Belehradu, ktorá v roku 1976 priviedla Československo k senzačnému titulu majstra Európy. Jeho slová však nezostali len pri nostalgii.

Fotogaléria

V rozhovore pre Nový Čas sa nevyhol horúcim témam futbalovej scény a bez problémov vyslovil aj svoje názory na súčasný stav našej repre, vrátane kontroverzných tém ako kauza Čavrič či situácia okolo Roba Maka.

Napriek všetkým turbulentným udalostiam však vysiela mladšej generácii jasný odkaz: Vložte do všetkého, čo robíte, úprimnú snahu a oddanosť, to jediné je zaručená cesta k úspechu...

Deň pred okrúhlou 80-kou ste mali posedenie s partiou šampiónov z ME 1976. Už to bude vlastne pomaly polstoročie...

Je to hrozná doba, ale je to krásne, že si vždy nájdeme cestu k sebe. Možno naše celoživotné postrehy ešte môžu niekomu ako malá rada pomôcť, ale zvyčajne sme už len pozorovatelia či kritici. Ja som rád, keď si takto posedím. Veľmi zriedka počujem od mojej generácie, že za našich čias by sa toto alebo hento nemohlo stať... Všetko, čo sa deje okolo futbalu aj dnes, je periodické. Vracia sa to po určitom čase naspäť, čo je pre nás dobré, lebo môžeme spolu diskutovať a aspoň trochu sa vyventilovať.

O čom sa s chlapcami zvyknete takto porozprávať?

S pribúdajúcim vekom je to čoraz viac o spomienkach, ktoré ani tak nesúviseli so zápasmi, ale s pozadím, ktoré ten život prinášal. Veľa zábavy a žartov v kabíne. Celý ten život klubový i v reprezentácii bol viac uvoľnený a priateľský. Tie priateľstvá z reprezentácie pretrvávajú až dodnes.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});