Luxemburčan Rodrigues zo Slovana sa našiel: Namiesto zápasu s Podbrezovou robil TOTO!

Konečne sa našiel! Luxemburský útočník Gerson Rodrigues (28) sa po konci reprezentačného zrazu takmer týždeň nehlásil u svojho zamestnávateľa. ...
  • 8Galéria
  • Zdroj: instagram /@gerson_rodrigues_11

Konečne sa našiel! Luxemburský útočník Gerson Rodrigues (28) sa po konci reprezentačného zrazu takmer týždeň nehlásil u svojho zamestnávateľa.

Fotogaléria

Krátko pred sobotným ligovým zápasom s Podbrezovou (2:1) tréner belasých Vladimír Weiss st. (59) oznámil svetu, že jeho zverenec Gerson Rodrigues sa nevrátil do klubu a nemá o ňom žiadne správy.

Nebol ani na súde

Minulý týždeň v utorok gólom a asistenciou pomohol k víťazstvu Luxemburska v prípravnom stretnutí nad Kazachstanom 2:1. O deň nato ho čakalo súdne pojednávanie, na ktoré sa však nedostavil.

V neprítomnosti dostal podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1 500 eur. Luxemburský súd ho uznal za vinného z troch násilných činov. Proti verdiktu sa môže odvolať.

Bol zápas s Nórskom pre trénera Craiga Ramsayho posledným na slovenskej lavičke?
Ramsayho konflikt s reprezentantom pokračuje: Na MS ho neuvidíme! Zobraziť článok

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, v júni a v novembri 2022. V poslednom prípade mal rozbiť ústa Miss Luxemburska Emilie Bolandovej. Okrem 1 500 eur musí Rodrigues zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3 700 eur.

Rodina a futbal

Jeho právny zástupca Guillaume Rauchs spochybňoval obvinenia v priebehu celého procesu a vyhlásil, že jeho klient sa už chce sústrediť predovšetkým na rodinu a futbal.

Na to druhé sa však evidentne vykašľal, keďže nedorazil na najbližší zápas. „Musíme to riešiť, ja i klub, sú to disciplinárne veci a v tom nemôžem uhnúť doľava ani doprava. Pre mňa je vždy prvoradé mužstvo,“ povedal tréner Weiss. On a ani klub dlhšie nevedeli, kde sa tento problémový hráč stratil.

Lantoši sa chce v Rige predstaviť na svojich štvrtých majstrovstvách sveta.
Rázne vyhlásenie Lantošiho: Na MS sa nezúčastní, ak tam budú hráči z KHL! Zobraziť článok

Vyhodia ho?

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. bol ohľadom riešenia situácie okolo Gersona skúpy na slovo. „Sú to interné záležitosti klubu a interne si túto situáciu vyriešime. Viac k tomu momentálne nemám čo povedať,“ vyjadril sa.

Náš dobre informovaný zdroj, ktorý má blízko ku klubu, nám prezradil, že ho tréner Weiss vyradil na neurčito z kádra a má sa pripravovať individuálne. Isté je aj to, že ho neminie trest.

V najbližších dňoch sa má rozhodnúť o jeho budúcnosti. Klub môže zrušiť jeho ročné hosťovania z Dynama Kyjev. V tomto ukrajinskom klube ho však už nechcú.

Na snímke hráči MFK Ružomberok oslavujú gól.
Ružomberok rozdrvil treťoligistu: Najväčší debakel 21. storočia! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});