Masný sa po rokoch ukázal na derby: Legendárny futbalista sa opäť teší zo života

Bol jedným z najlepších svetových krídelníkov svojej doby, no aj tak mal po kariére ťažký život. Československá futbalová legenda Marián ...
  • Zdroj: archív IT

Bol jedným z najlepších svetových krídelníkov svojej doby, no aj tak mal po kariére ťažký život. Československá futbalová legenda Marián Masný (73) má však opäť radosť zo života, o čom svedčí aj to, že sa v nedeľu zúčastnil na najväčšom slovenskom derby Slovan - Trnava (0:2), kde ho sprevádzala vnučka (24).

FOTOGALÉRIA: Béla Masný

Legendárny Béla, ako Masného prezývajú, si po skončení kariéry prešiel búrlivým obdobím. Riešil otázku domova, osud sa s ním vôbec nemaznal. Pritom, ak by mohol hrávať počas svojej najväčšej slávy v zahraničí, tam by jeho unikátne futbalové schopnosti vyvážili miliónmi... Teraz pracuje v jednej bezpečnostnej agentúre.

Sám sa stiahol z verejného života a na veľkom podujatí sa neukázal dlhé roky. V minulosti sa vyjadril, že na zápasy svojho milovaného Slovana Bratislava príde iba v prípade, keď ich bude hrávať na novom štadióne. To je už realitou, pričom na nedeľnom derby mal aj spoločnosť. „Béla sa prišiel pozrieť na duel Slovana s Trnavou s vnučkou (24) a jej priateľom. Ona na Tehelnom poli ešte nebola. Rozhodli sa tak, že pôjdu na futbal,“ prezradil pre Šport24 jeho blízky kamarát Imrich Tóth (65).

Tréner Vladimír Weiss st. s manželkou (vľavo) a prezident SFZ Ján Kováčik s manželkou.
Galavečer na hrade nebol iba o futbalistoch: Niektoré dámy strhli na seba všetku pozornosť Zobraziť článok

Tento bývalý ligový futbalista, ktorý si v drese ZŤS Petržalky zahral aj 33 zápasov vo federálnej lige, odhalil, čo sa dialo po ich príchode. „Krátko po príchode na štadión sme sa stretli s Vladom Weissom. Boli sme za ním ešte pred zápasom, a najmä Béla s ním stihol predebatovať mnohé témy. Vlado nám potom ochotne ukázal zázemie štadióna,“ povedal bývalý hráč s prezývkou Pigi, podľa ktorého je Masný v skvelej fyzickej a aj psychickej forme.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});