Nitra pred vlastnými fanúšikmi nezaváhala, Liptovský Mikuláš v prvom zápase zaskočil Zvolen

Najobľúbenejšia časť sezóny oficiálne začala aj v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Po 50 kolách sme spoznali šiestich štvrťfinalistov, ...
  • Zdroj: Facebook - HK Nitra

Najobľúbenejšia časť sezóny oficiálne začala aj v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Po 50 kolách sme spoznali šiestich štvrťfinalistov, no stále ešte ostali dve voľné miesta. O tie v sériách na tri víťazné stretnutia bojujú Nitra s Trenčínom a Zvolen s Liptovským Mikulášom. Ako vyzerali prvé zápasy kvalifikácie do play-off Tipos extraligy?

Radosť hráčov HK Poprad
Víťaz základnej časti extraligy oslavoval s trofejou: Popradčania veria sebe, nie prekliatiu! Zobraziť článok

Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili v prvom zápase na ľade HKM Zvolen 3:2 po predĺžení. V sérii hranej na tri víťazné stretnutia sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas medzi týmito tímami je na programe v utorok 12. marca o 18.00 h opäť vo Zvolene.

HKM Zvolen – HK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 pp (0:0, 0:2, 2:0 – 0:1)
Góly:
49. Rauhauser (Kašlík, Šiška), 57. Fortin (Zuzin, Gachulinec) – 23. Hraško (Kriška), 30. A. Nauš (Egle), 63. Quince (Egle, Ullman). Rozhodcovia: Crman, Snášel ml. – Orolin, Gegáň, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1618 divákov.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský si pripísal dve asistencie, na konte ich má v tejto sezóne už 20.
Slafkovský prekonal ďalší rekord! Černák odchádzal z ľadu za pomoci spoluhráčov Zobraziť článok

Nitrania triumfovali v úvodnom stretnutí predkola nad „vojakmi" z Trenčína 5:2. V sérii tak získali prvý bod. Hlavným hrdinom duelu bol trojbodový útočník Miloš Bubela.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Góly:
4. Kousa (Newell, Bubela), 10. Newell (Bubela, Gajdoš), 16. Cotton (Buček), 38. Gill, 38. Bubela (Stacha) – 10. M. Hudec (Conway, Ahl), 39. Pietroniro (Giľák). Rozhodovali: Baluška, Žák – Stanzel, Kacej, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2034 divákov.

Na snímke uprostred Roman Kukumberg starší a vľavo jeho syn Roman a vpravo Michal Sersen.
Skončila sa základná časť hokejovej extraligy: Štvrťfinále odštartuje derby odvekých rivalov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});