Brankár Dúbravka prvou hviezdou pri postupe: TOTO mi pomohlo v penaltovom rozstrele!

Bez slovenského brankára by to sotva dokázali! Martin Dúbravka (35) bol ústrednou postavou Newcastlu United pri postupe do štvrťfinále ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bez slovenského brankára by to sotva dokázali! Martin Dúbravka (35) bol ústrednou postavou Newcastlu United pri postupe do štvrťfinále FA Cupu cez Blackburn Rovers.

FOTOGALÉRIA: Martin Dúbravka

V riadnom hracom čase i po predĺžení sa zápas skončil 1:1, rozhodnutie padlo až v penaltovom rozstrele. V ňom exceloval žilinský rodák, ktorý zlikvidoval dva pokusy súpera.

Slovenský brankár Martin Dúbravka v akcii proti Evertonu.
Nočná mora Dúbravku: Gól po jeho hrozivej chybe! Zobraziť článok

Dúbravka chýbal pre chorobu v sobotňajšom ligovom zápase proti Arsenalu. Rýchlo sa však vrátil medzi tri žrde a výraznou mierou pomohol trápiacemu sa mužstvu. „Sme nadšení. Bol to vyčerpávajúci a náročný zápas. Šance boli na oboch stranách. Som rád, že sme postúpili,“ povedal v rozhovore pre klubovú televíziu.

Slovenský obranca Dávid Hancko sa v drese Feyenoordu raduje z gólu.
Z obrancu Feyenoordu môže byť najdrahší slovenský futbalista: Pôjde Hancko v stopách Škrtela? Zobraziť článok

Slovenský brankár mal už počas zápasu niekoľko brilantných zákrokov a svoj výkon vyšperkoval pri strelách z bieleho bodu. „Je to vždy lotéria. Musím sa však poďakovať trénerovi a analýzam, lebo sme boli na túto možnosť dobre pripravení. Sledovali sme videá a vďaka tomu som si veril. Hráčov súpera som chcel mierne znervózniť, čo sa nakoniec podarilo.“

 

 

Dúbravka tiež prezradil, že mu pomohlo, že sa penalty kopali na bránku, za ktorou sedeli fanúšikovia Newcastlu United. „To mi dodalo veľa energie. Chcem sa im poďakovať. Veľmi nám pomohli.“ Od roku 2006 je to len druhýkrát, čo sa „straky“ dostali do štvrťfinále súťaže, ktorú vyhrali naposledy pred 69 rokmi. „Chceme získať trofej. Tento zápas nám určite pomohol zdvihnúť sebadôveru a motiváciu,“ dodal Dúbravka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});