Peter Pellegrini sa v ostrej výzve pustil do SZĽH: Na srdci mu ležia hráči z KHL!

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (48) opäť vystrelil v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji. Opäť ho ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR, NČ

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (48) opäť vystrelil v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji. Opäť ho totiž zaujala otázka účasti slovenských hokejistov z KHL, ktorí by mohli byť vylúčení z reprezentácie na základe ich pôsobenia v ruskej lige.

„Opäť sa blížia majstrovstvá sveta v hokeji a u nás sa otvorila nezmyselná diskusia v súvislosti s tým, že hráči hrajúci v KHL, teda v ruskej hokejovej lige, by nemali reprezentovať Slovensko. Znova sa spomínajú konkrétne mená. Vyzývam preto Slovenský zväz ľadového hokeja, aby dôsledne zvážil svoje stanovisko a neunáhlil sa prijať také rozhodnutie, ktoré pod nezmyselným mediálnym a politickým tlakom opozičných strán ako PS a SaS znemožní týmto hokejistom reprezentovať našu vlasť,“ vyzýva Pellegrini vo svojom prejave a jedným dychom pokračuje:

Šéf hokejového zväzu Miroslav Šatan.
Šatan opäť ozvučil výbušnú tému: Tu sú dôvody, prečo pôjdu hráči z KHL na MS! Zobraziť článok

“Je prirodzená túžba a česť každého jedného športovca reprezentovať svoju krajinu a šíriť radosť pre ľudí, ktorí tu žijú. Toto pokrytectvo, zaobalené do nezmyselných tvrdení, že naši hokejisti podporujú Putina či vojnu na Ukrajine, je doslova hanebné a neslušné. Prestaňme byť pápežskejší ako pápež a riaďme sa s rešpektom a úctou k tým, ktorí chcú nosiť dvojkríž na svojej hrudi a merať si sily s tými najsilenjšími,” pritvrdil v prejave Pellegrini.

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.
Šatan prehovoril o hráčoch z KHL: TOTO je jasný signál! Zobraziť článok

Navyše sa nebál vyjadriť verejný obdiv ani smerom k brankárovi Júliusovi Hudáčkovi, ktorý sa podľa neho stal obeťou tlaku kvôli svojmu pôsobeniu v KHL.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

“Doslova bol vyštvaný do Nemecka. V tom čase som sa ho aj verejne zastal. Veľmi som sa potešil, keď mal tento príbeh šťastný koniec a Július Hudáček sa stal doslova idolom nemeckých fanúšikov, ktorým prináša radosť a skvele reprezentuje našu krajinu v zahraničí,” uviedol s úsmevom na tvári Pellegrini. Nový Čas v tejto súvislosti oslovil aj samotný zväz. “Táto téma momentálne nie je predmetom riešenia. Nomináciou na majstrovstvá sveta sa budeme zaoberať v apríli,” uvádza sa v strohom stanovisku SZĽH.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});