Dramatické momenty v semifinále Australian Open: Kolaps fanúšika aj Djokoviča!

Obrovský šok! Taliansky tenista Jannik Sinner (22) ohromil tenisový svet, keď prenikol do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji ...
  • Zdroj: SITA/AP

Obrovský šok! Taliansky tenista Jannik Sinner (22) ohromil tenisový svet, keď prenikol do finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

FOTOGALÉRIA: Djokovič - Sinner

V dramatickom semifinálovom súboji s najvyššie nasadeným srbským hráčom a obhajcom titulu Novakom Djokovičom (36), predviedol Sinner mimoriadne herociký výkon, keď svetovú jednotku vyprášil v štyroch setoch 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.  

Zabijácke tempo a precízne údery Sinnera sa ukázali byť nezvládnuteľnými pre Djokoviča, ktorý jednoducho nebol schopný zvrátiť priebeh zápasu. Sinner teraz stojí na prahu tenisovej slávy, keď v nedeľu o 9.30 SEČ nastúpi do finále s víťazom súboja medzi Rusom Daniilom Medvedevom a Nemcom Alexandrom Zverevom.

Čaká nás vzrušujúci súboj o grandslamový titul, pričom fanúšikovia sa už nemôžu dočkať, kto sa stane novým šampiónom. Okrem tenisových zážitkov sa však v treťom sete semifinálového súboja za stavu 5:5 stala aj neočakávaná udalosť. Počas zápasu odpadol starší pán zo svojho miesta, vyvolávajúc zdesenie na tribúnach. Usporiadatelia rýchlo zareagovali a s pomocou bezpečnostných opatrení sa podarilo seniora zachrániť a poskytnúť mu potrebnú starostlivosť. Zápas bol na niekoľko minút prerušený, no nakoniec pokračoval. Viac v GALÉRII!

Sinnera ani tento fakt nerozhodil a nakoniec ukončil 33-zápasovú víťaznú šnúru Djokoviča v Melbourne a pripravil mu tak prvú prehru na AO od roku 2018. "Bol to veľmi ťažký zápas. Začal som skvelo, Novakovi až tak nevychádzali údery, asi sa necítil dobre. Nevyužil som mečbal, no nedeprimovalo ma to. Vo štvrtom sete som bol opäť dobre pripravený. Ďakujem fanúšikom za energiu, ktorú mi dali. Finále si chcem užiť," uviedol Sinner v pozápasovom interview.

Samotný Djokovič hľadal po zdrvujúcej prehre len ťažko slová. “Bol to jeden z najhorších grandslamových zápasov, aké som kedy hral,” zhodnotil s trpkosťou v hlase držiteľ 24 titulov z podujatí veľkej štvorky.

Srbský tenista Novak Djokovič.
Obrovský šok pre Djokoviča: Titul v Austrálii neobháji! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});