Tréner Roman Stantien vytvoril v Topoľčanoch rusko-ukrajinský útok: Hokejový zázrak bez konfliktov

Vedenie hokejového klubu HC Topoľčany nedávno podniklo odvážny krok v oživení svojho tímu v druhej najvyššej slovenskej hokejovej lige. ...
  • Zdroj: Soňa Niková, fb/hctopolcany

Vedenie hokejového klubu HC Topoľčany nedávno podniklo odvážny krok v oživení svojho tímu v druhej najvyššej slovenskej hokejovej lige. Na ľade sa totiž spojili dvaja talentovaní hokejisti z Ruska, Viktor Šachvorostov (28) a Andrej Legalin (23) spolu s mladým Ukrajincom Oleksandrom Plochotnikom (21).

FOTOGALÉRIA: HC Topoľčany

Táto neuveriteľná kombinácia vytvorila elitný útok, prekvapujúco bez akýchkoľvek napätí a rivalít medzi hráčmi. Pre Nový Čas to potvrdil aj hlavný tréner Topoľčian Roman Stantien (59).

Synergická spolupráca zabijáckeho tria z Topoľčian na ľade sa stala výzvou pre súperov v druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, a to vďaka harmonickému spojeniu talentu a zručností, ktoré predstavujú. A všetko sa to navyše zaobíde bez zbytočných konfliktov!

Topoľčany na ľade spojili dvoch hokejistov z Ruska a jedného z Ukrajiny.
V Topoľčanoch zložili útok z dvoch Rusov a Ukrajinca: Sledujte, čo vyviedli súperom! Zobraziť článok

„V tíme chalani vôbec neriešia, či je niekto Rus, Ukrajinec, Američan, alebo Poliak. Proste sú v jednom tíme a idú si za svojím cieľom. Všetci traja chalani sú maximálne poctiví a pracovití. Stále sú spolu aj mimo ľadu a poznajú sa. Dokonca aj teraz na Vianoce boli spolu. Je to všetko tak, ako má byť, veď šport má predsa spájať, nie rozdeľovať,“ povedal na rovinu pre Nový Čas Stantien a jedným dychom pokračoval.

„Na ľade spolu ťahajú za jeden povraz, ale ako som povedal, oni sú spolu stále aj mimo neho. Chodievajú na obedy, na večere a sú stále spolu aj v posilňovni alebo pred tréningom. Dokonca aj po tréningu sú spolu... Je vidieť, že hokej ich proste spája, a tak by to malo byť,“ dodal skúsený kouč.

Trojica útočníkov Topoľčian. Vpravo zhora Legalin, Plokhotnik a Shakhvorostov.
Rusi spolu s Ukrajincom v jednej formácii? V slovenskom tíme to nie je žiadny problém Zobraziť článok

Samotný Plochotnik sa narodil v hraničnej oblasti Cherson, podľa Stantiena je však jeho názor na vojnu jasný. „Je to mladý chalan, ale, samozrejme, berie to tak, že ich Rusi napadli. To je jasné každému! On sem však prišiel hrať hokej, a to je jeho priorita. Sem-tam sa chalani medzi sebou podpichnú, ale je to len také zo žartu. Možno vnútri si myslia niečo iné. Do ich vnútra nevidí nikto z nás. To, čo sa tam deje, vedia len oni. V kabíne alebo aj mimo ľadu to však tak vôbec nepociťujem. Práve naopak,“ uviedol Stantien, ktorý si ako tréner svoj prvý útok nevie vynachváliť.

„Ja som len rád, že mám takých šikovných a poctivých chalanov v tíme. Bodaj by som mal aj ďalších pätnástich takých. Ich ten hokej neskutočným spôsobom baví. Stále trénujú a chcú sa dostať ešte niekde ďalej. Je vidieť, že na sebe pracujú a že sa neuspokoja s tým, čo momentálne predvádzajú. Ťažko povedať, čo by sa však stalo, keby išiel každý z nich do iného tímu, ako by sa vlastne presadili... U nás v Topoľčanoch však potvrdzujú zápas za zápasom, že potenciál majú veľký. Takže sa nebojím, že by sa v hokeji neuplatnili,“ uzavrel Stantien.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});