Krásne gesto Hancka k obetiam streľby: Aha, čo dáva do dražby

Ukázal veľké srdce! Futbalový reprezentant Dávid Hancko (26) sa rozhodol dať do dražby svoj dres holandského klubu Feyenoordu Rotterdam, ...
  • Zdroj: getty images

Ukázal veľké srdce! Futbalový reprezentant Dávid Hancko (26) sa rozhodol dať do dražby svoj dres holandského klubu Feyenoordu Rotterdam, kde aktuálne pôsobí. Jeho výťažok poputuje obetiam decembrovej tragickej streľby v Prahe.  

FOTOGALÉRIA: Dávid Hancko

Hororová streľba na pražskej Filozofickej fakulte Karlovej univerzity sa odohrala 21. decembra 2023 v budove na Námestí Jana Palacha. Počet obetí bol 14 vrátane mladého útočníka, ktorý sa zastrelil a 25 osôb bolo zranených.

Hancko ako náhrada za Škriniara? PSG chce slovenského obrancu: Čo na to Feyenoord? Zobraziť článok

Ide o najtragickejšiu streľbu v histórii Česka. Táto udalosť nenechala chladným aj nášho futbalového obrancu Dávida Hancka, ktorý sa rozhodol dať do dražby svoj dres a jeho výťažok venovať obetiam streľby.

Slovenský útočník Lukáš Haraslín vo farbách českej Sparty Praha.
Žreb play off o osemfinále Európskej ligy: Hancko proti finalistovi, Haraslín do Turecka Zobraziť článok

Slovenský futbalista má k metropole Česka silný vzťah, veď v Prahe niekoľko rokov žil, keďže v období 2019 až 2022 obliekal dres pražskej Sparty. Navyše jeho manželkou je česká tenistka Kristýna Plíšková, s ktorou má aj synčeka Adama. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});