Nový tréner belasých Peter Oremus: Slovan nepatrí tam, kde sa nachádza!

To, čo denník Nový Čas už niekoľko dní avizoval, sa stalo aj skutočnosťou!

To, čo denník Nový Čas už niekoľko dní avizoval, sa stalo aj skutočnosťou!

Fotogaléria

Novým trénerom hokejového Slovana sa stal skúsený tréner Peter Oremus (53), ktorý sa spoločne so svojím asistentom Andrejom Kmečom (46) upísali belasým do konca nasledujúcej sezóny 2024/2025. Včera doobeda už obaja viedli prvý tréning a zajtra ich čaká debut na lavičke Slovana v domácom súboji proti Nitre.

Peter Oremus a jeho asistent Andrej Kmeč absolvovali prvý tréning so Slovanom.
Slovan už zarezáva pod novým trénerom: Pozrite si prvé FOTO! Zobraziť článok

Kouč Peter Oremus spoločne s Andrejom Kmečom ešte minulý týždeň viedli Zvolen, ale v stredu v klube po vyše troch rokoch skončili. Dlho však bez roboty nezostali, keďže ich angažoval deväťnásobný slovenský šampión. „Komunikácia s vedením Slovana prebehla v piatok a následne v sobotu. S Andrejom sme si sadli ľudsky i zo športovej stránky, sme na rovnakej vlnovej dĺžke a túto ponuku sme prijali. A musím povedať, že ma ponuka Slovana potešila,“ vyjadril sa Oremus, ktorý je už tretím hlavným trénerom belasých v tomto ročníku.

Slovanisti začali sezónu pod taktovkou Jána Pardavého, ktorého však po 4. kole nahradil český lodivod Vladimír Růžička, ale ten tiež nedávno skončil. Navyše, klub zasiahla obrovská tragédia, keď vo štvrtok zomrel majiteľ klubu Rudolf Hrubý († 69).

„Nebudem sa vracať do minulosti. Každý tréner, ktorý tu v tomto ročníku pôsobil, chcel urobiť s tímom maximum. Ale taký je šport, niekedy to ide lepšie, niekedy horšie. Vieme, do akej situácie sme prišli a urobíme maximum, aby Slovan v tabuľke stúpal. Tá pozícia, kde sa teraz tím nachádza, tak na tú nepatrí. Bodové rozdiely nie sú veľké a pred nami je ešte polovica sezóny. Verím, že sa spoločnými krokmi posunieme vyššie a v závere sa budeme tešiť.“

Stümpel oprášil svoju drevenú hokejku v novom drese.
Jozef Stümpel hrá za Levice: Slovenský Jágr je späť na ľade Zobraziť článok

Na otázku, či prídu aj nové posily, odvetil: „Veľké zmeny čakať nemôžeme, ale určite sa v januári chceme posilniť najmä v defenzíve,“ doplnil Oremus, ktorého zajtra zrejme príde do hľadiska podporiť aj kamarát a legenda Žigmund Pálffy. ,,Je to možné," odvetil.

Dva tituly a striebro z MS

Bývalý útočník Peter Oremus je jedným z najskúsenejších a najúspešnejších hokejových odborníkov. Patrí medzi pár trénerov, ktorí získali viac ako jeden titul v najvyššej súťaži (Košice 2015, Zvolen 2021). V rokoch 2011 až 2015 bol asistentom trénera pri reprezentácii Slovenska, s národným tímom sa zúčastnil na troch MS a olympiáde v Soči 2014. V roku 2012 získal na MS vo Fínsku striebro.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk