Slovan už zarezáva pod novým trénerom: Pozrite si prvé FOTO!

Hokejový Slovan Bratislava sa už pripravuje pod vedením nového hlavného trénera! Exkluzívne vám prinášame prvé fotografie z tréningu.
  • Zdroj: han

Hokejový Slovan Bratislava sa už pripravuje pod vedením nového hlavného trénera! Exkluzívne vám prinášame prvé fotografie z tréningu.

FOTOGALÉRIA: Slovan už zarezáva pod novým trénerom: Pozrite si prvé FOTO!

Hokejisti Slovana Bratislava sa už pripravujú pod vedením nového trénera, ktorým sa stal Peter Oremus (53). Potvrdili sa informácie, ktoré pred niekoľkými dňami priniesol Nový Čas. Na lavičke belasých po neuspokojivých výkonoch a výsledkoch skončil tréner Vladimír Růžička. Rovnako aj jeho asistenti Rudolf Jendek a Richard Kapuš, ktorí dočasne viedli mužstvo po konci českého odborníka.

Oremus si do Bratislavy priviedol asistenta Andreja Kmeča. Obaja majú podpísať zmluvy do konca sezóny 2024/25.

Na snímke vľavo menšinový majiteľ Pavol Hofstädter a vpravo väčšinový majiteľ HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Jeden z akcionárov Slovana Pavol Hofstädter: Musíme sa zomknúť za majiteľa Hrubého! Zobraziť článok

Oremus zažije súťažnú premiéru ako hlavný kouč Slovana v stredu v domácom stretnutí proti Nitre. Zároveň to bude prvý zápas, ktorý belasí odohrajú od smrti majiteľa klubu Rudolfa Hrubého († 69).

Vedenie Slovana spravilo aj čistky v kádri - skončil americký útočník Chris Brown, so 14 gólmi najlepší strelec tímu. V Bratislave nebude pokračovať ani kanadský obranca Shawn Lalonde.

Na snímke striedačka Bratislavy, vpravo v pozadí tréner Vladimír Ružička.
Je to oficiálne potvrdené: V hokejovom Slovane pokračujú čistky! Zobraziť článok

Oremus s Kmečom pôsobili spolu aj na striedačke Zvolena od apríla 2020. Tím viedli v troch kompletných sezónach, počas ktorých s ním vždy získali medailu. V roku 2021 ho doviedli k majstrovskému titulu, po bronze v roku 2022 si v sezóne 2022/23 zopakovali finálovú účasť, tentoraz však neuspeli proti HC Košice.

Je to už druhá trénerská zmena v Slovane od začiatku sezóny. Růžička sa ujal trénerského kormidla v bratislavskom klube na konci septembra 2023, keď už po štvrtom kole Tipos extraligy (tri prehry, 10. miesto) nahradil Jána Pardavého. Výsledky tímu sa však príliš nezlepšili ani po príchode českého kormidelníka. Iba dvakrát dokázal naplno bodovať v dvoch zápasoch za sebou. V čase decembrovej reprezentačnej prestávky figuroval na predposlednom 11. mieste tabuľky so sedembodovým náskokom na posledné Humenné.

Exkluzívne FOTO z prvého tréningu Slovana pod vedením Petra Oremusa nájdete TU:

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});