Petra Vlhová hodnotí prebiehajúcu sezónu: Čo ju potešilo a čo už radšej hodila za hlavu?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) hodnotí doterajší priebeh sezóny pozitívne. V siedmich pretekoch svetového pohára získala jedno ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) hodnotí doterajší priebeh sezóny pozitívne. V siedmich pretekoch svetového pohára získala jedno víťazstvo a štyri pódiové umiestnenia. V poradí 29. triumf v SP dosiahla v slalome v Levi.

FOTOGALÉRIA: Slováci si budú musieť počkať: Vlhová sa na svahu tak skoro neukáže

Vo fínskom stredisku mala blízko k výhre aj nasledujúci deň. Prvé kolo jej vyšlo ideálne, no v druhom chytila s veľkým náskokom špicar. Ďalšie pódium dosiahla v slalome v Killingtone (2) a zvyšné dve v obrovskom slalome. Druhé miesto obsadila v Tremblante, tretie v úvodných pretekoch v Söldene.

"Hodnotím to veľmi pozitívne. Moje výkony boli stabilné. Hoci tam bolo aj jedno desiate miesto a výpadok v Levi, ale celkovo to bolo stabilné. Najlepšia päťka či pódium, to už je to najlepšie. Ak teda máme zhodnotiť predchádzajúce dva mesiace, vnímam to naozaj veľmi pozitívne," uviedla Vlhová pre Sport Management Company. V najlepšom spomína na Levi a potešilo ju aj tretie miesto v úvode ročníka, keďže ju pred jeho začiatkom trápila choroba.

Mikalea Shiffrinová sa takto tešila po triumfe v zjazde v St. Moritzi.
Shiffrinová zatiaľ kraľuje v tejto sezóne: Koľko už zarobila Američanka a koľko Vlhová? Zobraziť článok

"Určite Levi, kde som sa cítila naozaj skvelo. Jedny preteky som vyhrala, druhý deň už nedopadol dobre. Aj Sölden bol z našej strany pozitívne prekvapenie, pretože som bola predtým chorá a naozaj sme to nečakali. V predošlých dvoch pretekoch som sa opäť cítila v obrovskom slalome veľmi dobre. Kopec mi sadol a škoda, opäť, druhého dňa. Ale keď to vezmeme celkovo, mala som vydarený víkend," zhodnotila Vlhová. Na predošlom podujatí v Tremblante jej patrilo po úvodnom kole prvé miesto, v ďalšom ju však potrápili náročné poveternostné podmienky i sneženie a skončila až piata.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});