Koľkí pribudnú k už istej slovenskej trinástke do Paríža?

Na olympiádu do Paríža má Slovensko zatiaľ trinásť istých miesteniek.

Na olympiádu do Paríža má Slovensko zatiaľ trinásť istých miesteniek.

Fotogaléria

Športový riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a vedúci výpravy Roman Buček verí, že toto číslo narastie a aspoň sa priblíži k tomu, ktoré svietilo pri názve Slovenska v Tokiu. Tam bolo 41 športovcov. SOŠV v piatok zorganizoval pre olympionikov seminár v Šamoríne, kde im okrem rôznych prednášok pripravil aj informácie o doprave a ubytovaní v Paríži.

Istotu majú štyria vodní slalomári Matej Beňuš, Jakub Grigar, Zuzana Paňková a Eliška Mintálová, strelci Danka Barteková, Zuzana Rehák-Štefečeková, Vanesa Hocková, Marián Kovačócy a Patrik Jány, dvaja cyklisti v mužskej a ženskej kategórii (to sú miestenky medzinárodnej federácie pre krajinu - pozn. aut.) a atlétky Gabriela Gajanová s Viktóriou Forsterovou.

„Situácia nie je ružová, ale tí, ktorí majú ešte príležitosť, tak verím, že ju využijú. Ak by sme prekročili tokijské číslo, bol by to úspech,“ dodal R. Buček, ktorý je rád, že odpadla agenda covidové opatrenia. „Mali sme zaujímavé prednášky o tom, ako bude fungovať olympijská dedina a doprava v Paríži, mali sme aj prednášku o výžive, psychologickej príprave. Niečo bolo pre mňa nové, niečo som už poznala,“ uviedla Zuzana Rehák-Štefečeková, pre ktorú bude Paríž už štvrtou olympiádou.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk