Slovák medzi najlepšie platenými hráčmi KHL: Z toho balíka vám padne sánka!

Slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL čelia veľkej kritike, no ťažkú hlavu si z toho rozhodne nerobia! Bodaj by aj, pri tých zárobkoch. ...

Slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL čelia veľkej kritike, no ťažkú hlavu si z toho rozhodne nerobia! Bodaj by aj, pri tých zárobkoch. Martin Gernát patrí medzi najlepšie platených hráčov ligy, z jeho platu vám padne sánka!

Fotogaléria

Slováci pôsobiaci v KHL čelia veľkej vlne odporu a kritiky za svoje rozhodnutie hrať v Rusku napriek jeho agresívnej invázii na Ukrajine. Slovenskí hokejisti z KHL majú dokonca zákaz obliekať reprezentačný dres. Napriek tomu sa do súťaže hrnú a dôvod je jasný - lukratívne zárobky. Ruské médiá odhalili rebríček najlepšie zarábajúcich hokejistov súťaže.

Podľa portálu is.fi rokuje Liptovský Mikuláš o zmluve so Severim Lahtinenom.
Ďalší hráč s kontroverznou minulosťou? Na Liptov mieri odsúdený Fín Zobraziť článok

Najlepšie zarábajúcim hráčom KHL je útočník Vladimir Tkačov z Avangardu Omsk, ktorý v prepočte zarobí zhruba milión eur za sezónu. V tesnom závese za ním je jeho americký spoluhráč Reid Boucher, ktorý dostane ročne len o 50 000 eur menej.

Najlepšie zarábajúcim Slovákom v KHL je obranca Martin Gernát, ktorý pôsobí v Lokomotive Jaroslavľ. Je siedmym najlepšie plateným hráčom súťaže a celkovo figuruje na 36. mieste. Jeho ročný plat je 60 miliónov rubľov, čo je v prepočte okolo 600 000 eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});