Ďalší hráč s kontroverznou minulosťou? Na Liptov mieri odsúdený Fín

Zakotví na tunajších klziskách ďalší hráč s kontroverznou minulosťou? Slovenský extraligový klub má mať na lane odsúdeného Fína.
  • Zdroj: instagram/realsevelahtinen

Zakotví na tunajších klziskách ďalší hráč s kontroverznou minulosťou? Slovenský extraligový klub má mať na lane odsúdeného Fína.

FOTOGALÉRIA: Severi Lahtinen

Keď počas letných mesiacov Liptovský Mikuláš podpísal zámorského obrancu Mitchella Millera, veľká časť extraligových priaznivcov ostala pobúrená. Američan ako 14-ročný na škole šikanoval mentálne postihnutého afroamerického spolužiaka, ktorého okrem iného nútil jesť sladkosti z pisoáru. Kontroverzná minulosť výrazne ovplyvnila kariéru niekdajšieho mládežníckeho reprezentanta USA a po drafte mu zavrela dvere do NHL.

Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Slováci na úvod Nemeckého pohára deklasovali Rakúsko: Uragán za sedem minút! Zobraziť článok

Už čoskoro mohol v jednej kabíne stretnúť s ďalším hokejistom s podobným osudom. Podľa portálu is.fi rokuje Liptovský Mikuláš o zmluve so Severim Lahtinenom. Fínsky útočník bol v októbri nepodmienečne odsúdený na dva roky za znásilnenie. Účastník tamojšej najvyššej súťaže JYP Jyväskylä s hráčom okamžite po verdikte súdu rozviazal kontrakt. Rodák z krajiny tisícich jazier sa ale proti verdiktu odvolal na odvolací súd. 

České hokejistky si vlani na MS v dánskom Herningu vybojovali bronz.
Poriadny trapas! České hokejistky sa na seba iba neveriacky pozerali Zobraziť článok

Podľa spomenutého fínskeho zdroja mal o 24-ročného forvarda ako prvý prejaviť záujem klub z Nemecka. Severi Lahtinen však mal ponuku odmietnuť z dôvodu, že klub hrá na príliš nízkej ligovej úrovni. Hokejistov agent Juha Hautamaa preto rokuje s aktuálne piatym celkom Tipos Extraligy. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});